Societat

Saura no renuncia al codi ètic de l’exfiscal Villarejo

Interior portarà al govern el text tot i que no tanca la porta a noves negociacions

El daltabaix que ha suposat per al conseller d’Interior, Joan Saura, el rebuig del Consell de la Policia del codi d’ètica promogut per l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo no es traduirà en la retirada del projecte. Al tractar-se d’una votació no vinculant, Saura tirarà endavant aquesta aposta personal quan queden pocs mesos per a la fi de la legislatura. Considera que el text ja ha estat esmenat, parlat i negociat i, tal com estava previst, el portaran al govern perquè vegi la llum en forma de decret.

No obstant, les mateixes fonts consultades no descarten que abans s’impulsin noves negociacions. Els sindicats dels Mossos d’Esquadra així ho esperen, ja que consideren que no es pot aprovar un codi d’ètica policial amb només quatre vots a favor. Tot i això, entenen que, de moment, Interior no hagi “respirat”, ja que l’oposició dels sindicats al codi d’ètica no és nova. El que és nou és que part de la cúpula policial i del departament sigui contrària al projecte.

A ningú li estranya, doncs, que Saura continuï preguntant-se quins set comandaments o alts càrrecs van votar en contra del codi d’ètica i per què el secretari de Seguretat, Joan Delort, no el va advertir del desastre que, segons expliquen públicament alguns dirigents sindicals, ni tan sols ells s’esperaven.

Els sindicats van acordar demanar una votació secreta confiant que algun dels 16 representants de l’administració votés en contra o s’abstingués. Alguns diuen que no s’imaginaven que serien set els vots contraris, dues abstencions i un vot en blanc. Dos representants ni van assistir a la votació ni van delegar el vot.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.