Societat

Festes del Tura d'Olot

La Turinada i el Ball de l'Hora d'Olot es fan grans

Són dos dels actes més populars, dels quals s'ha celebrat el vintè aniversari

La Marranada torna a ser un dels actes multitudinaris del tercer dia de les Festes del Tura

La Turinada i el ball de l'Hora van complir vint anys. Són dos dels actes més populars i indestriables de les Festes del Tura d'Olot, com a mínim per a la generació d'olotins que ara ja passa dels quaranta, tot i que cada any s'hi incorpora gent més jove. Ahir van tornar a ser multitudinaris, amb més de 4.000 persones. Sota l'organització d'Els Morruts, van participar en l'espectacle el Blocquilombo, Els Tremendos de Castelló, La Banda del Surdo, Pim Pam Pum Músics, Sambalé, Marrinxos Band i Vandalmogavers. Es va acabar a la plaça del Mig i hi va haver cercavila fins al Tura per fer el Ball de l'Hora –una hora de música enllaunada, organitzat per primera vegada pels Weke Weke– amb el conjunt de sempre, l'Electrogen Band –en al·lusió al grup electrogen que feina anar l'equip de música en els primers anys–. A les tres de la matinada hi va haver la festa de celebració amb música i performances revivals.

Organitzada per l'Aoapix fins fa tres anys, la Turinada es va iniciar com una festa de penyes. Era un paquet d'estirada de corda, sopar popular, Turinada i Ball de l'Hora, i de mica en mica ha anat derivant més cap a una rua.

A la tarda hi va haver la Batalla de l'Escuma, el campionat de llançar pinyols d'oliva, el Porc i el Xai van lluir el nou vestit als geriàtrics locals –al matí hi van ballar el Gat i els gegants de Sant Miquel– i, al vespre, van interpretar el seu ball a la plaça Campdenmàs. Hi havia arribat en cercavila després de la Marranada, la cursa de marrans a l'estil pamplonès, que és ara un dels actes més multitudinaris.

Elvis i Jackson reviuen en la nit del Tura

A la nit va destacar el concert de l'associació Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta (Fans), que va fer reviure amb molt d'èxit Elvis Presley i Michael Jackson en la Nit de Reis. Els grups Augie Burr i Moonwalkers van fer les delícies dels amants de la música rock i pop i la van fer entendre als més joves. Hi va haver teatre al Principal amb Tres dones i un llop, de La Villarroel; concert amb les orquestres Montgrins i Ciutat de Girona. Els primers van fer el ball i el concert de festa major, que van acabar amb una versió de l'Aiguat. També va actuar La Bander, finalista del Lligamosques, i hi va haver discolight amb discjòqueis d'Altura. La nit es va completar amb Mishima, els discjòqueis Mystuss Ferx, Magma, Serkius Mäd i Homi Mc i Los Mejores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.