Administracions

administració

Antifrau investiga els IBI no cobrats del mandat de Josep Marigó a Blanes

Personal de l'oficina desembarca a l'ajuntament per demanar documentació des de l'any 2003

L'exalcalde afirma que és un tema “100% tècnic”

Dues persones de la direcció d'anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya van desembarcar ahir al matí a l'Ajuntament de Blanes per demanar informació sobre el mandat 2003-2007, durant el govern de Josep Marigó (PSC). L'oficina està en fase d'investigació per una possible inactivitat per la prescripció de l'IBI en aquell període de temps. Els IBI que es van deixar de cobrar sumarien vora 1,8 milions d'euros. Ara, l'Oficina Antifrau investiga si s'ha comès alguna irregularitat amb els IBI i com és que van prescriure sense cobrar-los. Per això ahir es va presentar al consistori blanenc, per tal que se'ls facilités tota la informació disponible. La part d'IBI no cobrat més significativa són 100.000 euros que la confraria de pescadors mai va pagar. Aquesta quantitat és en concepte d'IBI del 1997 al 2002, durant l'alcaldia de Ramon Ramos (CiU), que ara ja no es poden cobrar perquè han prescrit. Aquest cas es va conèixer fa uns mesos, i el govern de Josep Trias (CiU) va donar les culpes al govern dirigit per Marigó del 2003 al 2007, ja que van assegurar que va ser aleshores quan es van deixar de notificar a la confraria que hi havia aquests deutes pendents, amb els corresponents recàrrecs i interessos.

Josep Marigó va afirmar ahir que troba “fantàstic” que Antifrau demani la documentació, ja que ell l'ha “reclamada en molts plens” i el govern no la hi facilita, i afirma que també s'ha demanat informació de l'actual mandat. L'exalcalde va assenyalar que “el problema és 100% tècnic i no hi ha arbitrarietat política”. “Si hi ha alguna responsabilitat tècnica, la demanarem”, va afegir, alhora que afirmava que “hi ha gent interessada que surtin informacions a mitges”. “Hi ha molta xerrameca per part del senyor Burjachs [regidor d'Hisenda de CiU] i altres boques grosses”, va opinar.

LA XIFRA

1,8
milions d'euros
es van deixar de cobrar durant el mandat 2003-2007 per haver-se deixat prescriure els IBI no cobrats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.