Política

DAVID BOTE

CANDIDAT DEL PSC DE MATARÓ

“Som el partit que ha construït aquesta ciutat”

“La renovació només es fa amb l'objectiu de reunir gent preparada, plural, amb ganes i il·lusió per tirar endavant el programa”

“L'escenari local és bo per a nosaltres”

GOVERN DE CiU
“El moment en
què Mataró més necessitava un govern fort no
l'ha tingut”
LÍNIA CLAU
“Incidirem a
captar iniciativa econòmica que representi llocs
de treball”
CANDIDAT
“Vull tornar a Mataró part del que m'ha donat, com a persona i com a professional”

El PSC arriba a les eleccions amb l'objectiu clar de recuperar una alcaldia que va mantenir durant 32 anys. La seva aposta: una cara jove, doctor en física i professor que encapçala una llista totalment renovada.

Calia comprometre's amb un codi ètic. No se'l pressuposa,
en els candidats?
En els temps que vivim la gent té una falta de confiança en els polítics i nosaltres li volíem fer arribar un gest: estigueu tranquils amb la nostra manera de fer i per això no tenim cap problema a comprometre'ns públicament en un seguit de normes de conducta.
Llista completament nova. S'ha fet neteja del passat?
No. La nostra llista representa la pluralitat del partit i aportem la novetat de llocs destacats per a gent independent. La renovació només es fa amb l'objectiu de reunir gent preparada, plural, amb ganes i il·lusió per tirar endavant el programa. És una llista pensada per governar des del minut zero i respectem moltíssim la tasca feta pel grup municipal. El nostre grup de gent assumeix el llegat dels tres alcaldes socialistes que ha tingut Mataró. Som el partit que ha construït aquesta ciutat.
La relació entre grup municipal i partit en aquest mandat no ha estat bona.
No tinc aquesta sensació. La meva relació amb el grup municipal ha estat sempre molt cordial i ens hem reunit periòdicament per fer un traspàs de manera tranquil·la.
Valori'm el paper del PSC a l'oposició.
Era la primera vegada que ens hi trobàvem i ens ha costat adaptar-nos-hi, però hem fet una bona tasca. Joan Antoni Baron ha fet un gran esforç per fer una oposició responsable.
El PSC parteix d'una situació més feble que la resta de forces?
No. L'escenari local és bo per a nosaltres, per al candidat i per a la llista que presentem. Estem parlant d'allò que la gent vol que parli un partit que es presenta a les eleccions municipals, com ara de com incentivar l'activitat econòmica, de com millorar l'educació o la neteja dels carrers. Nosaltres partim d'una experiència de 32 anys treballant per a la ciutat i podem aportar solucions. Estic convençut que guanyarem.
Quins canvis ha viscut la ciutat amb l'últim govern de CiU?
Cap. I això no és bo perquè qui s'atura està mort. El moment en què Mataró més necessitava un govern fort no l'hem tingut. Sobretot per tres motius: no han sabut teixir complicitats fortes amb la resta de partits, no hi ha hagut una planificació estratègica, sinó accions puntuals i finalment van parar la dinàmica de l'Ajuntament amb la seva desconfiança en la gent que treballa a la casa. L'excusa de la mala herència socialista l'han arrossegada quatre anys.
Tot apunta a un ajuntament fragmentat. Obert a fer pactes amb tothom?
Insisteixo, farem un bon resultat i sorprendrem. Ara,
a l'hora de pactar nosaltres posem com a condició innegociable les propostes i millores per a la ciutat. Compartim una visió semblant amb les forces progressistes i descartem de ple pactes amb els partits racistes i xenòfobs.
Què el motiva a presentar-se?
És molt fàcil. Jo tenia la meva vida ben muntada, però no podia continuar de braços plegats davant les necessitats de la meva ciutat. Per mi és bàsic retornar a Mataró part d'allò que m'ha donat, com a persona i com a professional.
Quines són les línies bàsiques del programa?
Incidirem en la millora de les condicions per captar iniciativa econòmica que representi llocs de treball. Treballarem per garantir una educació de qualitat
i fomentarem la recuperació de l'espai públic, la convivència
i el civisme. Finalment, volem fer coresponsable la ciutadania de les decisions de ciutat, perquè en tingui més cura i se l'estimi més.”

L'home positiu i de fiar

David Bote (Mataró, 1982) està aprenent a ser candidat. Parteix de zero, però això no sembla afectar-lo perquè darrere la imatge d'home pausat s'amaga un positivisme a prova de bomba. En el seu perfil oficial es defineix com a home humil i de fiar. Posa molt d'accent a transmetre la imatge de confiança perquè creu que és el valor bàsic per arribar al ciutadà. Combina el català de discurs amb el castellà de casa i cita Marc Aureli amb naturalitat i convicció, com també quan assegura que el PSC obtindrà un bons resultats.

quim puig

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia