Política

municipal

Ballart no rectifica amb Mina i insta els partits a dir si també reben pressions

Admet en el ple haver estat “imprudent”, però hi afegeix que, si el cas va més enllà, podria anar a la fiscalia

S'aprova la fi de la concessió a Mina i la reversió de béns

L'alcalde de Terrassa, el socialista Jordi Ballart, va instar la resta de polítics del consistori a fer públic i a denunciar si reben pressions per voler recuperar la gestió directa de l'aigua com va afirmar en una entrevista a aquest diari fa unes setmanes. Ballart va admetre, parafrasejant un article de Salvador Cardús, que havia estat “imprudent per sinceritat” fent públiques aquestes amenaces en resposta a una interpel·lació directa del regidor d'ERC Carles Caballero, que li va demanar que les explicités.

Però, lluny de rectificar les acusacions de “xantatge” contra la concessionària Mina Aigües de Terrassa com li havia demanat l'empresa, hi va afegir que estava rebent l'assessorament dels serveis jurídics de la casa i que tenia pendent una reunió amb el màxim responsable dels Mossos d'Esquadra per veure si la qüestió va més enllà. Si és el cas, va advertir que llavors serà “el primer que anirà a fiscalia”.

La intervenció de Ballart es va produir durant el dictamen del ple –que la concessionària probablement impugnarà–, en què es va aprovar l'extinció del contracte del servei de subministrament a Mina el 1941, que comporta la reversió dels béns, les instal·lacions i la resta d'elements necessaris per al funcionament del servei quan passi a prestar-lo directament l'Ajuntament com es va aprovar el juliol passat, amb els vots del PSC, TeC, ERC-MES i la CUP.

Precisament aquests grups ho van aprofitar per pressionar el soci de govern, CiU, perquè prengui posició sobre si reconeix que la titularitat de l'aigua és de l'Ajuntament –Mina no ho comparteix totalment–, si dóna suport a l'alcalde, si estaria d'acord a no fer concurs públic com proposa la concessionària per continuar prestant el servei a través d'una empresa mixta i si estaria d'acord amb una gestió directa de l'Ajuntament si un estudi de costos i beneficis demostra que és rendible. El portaveu, Miquel Sàmper, va donar explicacions sobre tots els punts, i va recordar que CiU no adoptarà una posició sobre el model de gestió fins que no tingui tots els informes tècnics corresponents. Va assegurar que estaran “al costat de l'alcalde i de qualsevol persona que rebi amenaces”, que estaran d'acord amb la gestió pública si és més rendible, com van fer a Manresa, i que no acceptaran qualsevol fórmula de concessió que no impliqui concurs públic. Amb tot, també va aprofitar per lamentar que la proposta de consulta directa a la ciutadania “havia anat perdent pistonada”, ja que va quedar substituïda per un procés participatiu quan es van concretar les posicions polítiques dels partits que van permetre aprovar la recuperació de la gestió directa.

LA XIFRA

1,8
milions
és el cost màxim per la liquidació del servei que calcula l'Ajuntament. Mina calcula que serien 60 milions.

LA DATA

09.12.16
S'extingeix
el contracte amb Mina, que seguirà prestant el servei amb una pròrroga que durarà sis mesos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia