El trasllat a Reus de cicles formatius que es fan a l'IES Cal·lípolis indigna govern i oposició de Tarragona

CiU demana l'actuació de l'alcalde i el govern diu que treballen perquè es mantinguin

Fa temps que Reus demana consolidar-se com un dels focus d'atracció en l'àmbit de la formació sanitària. A hores d'ara, s'hi imparteixen les titulacions universitàries de Medicina, Fisioteràpia i Nutrició i de fa temps que des de l'Ajuntament s'ha anunciat que a l'àrea del Tecnoparc es pretén crear un nou institut des d'on es vol potenciar la formació professional en l'àmbit de l'alimentació i la salut, que és l'activitat productiva d'aquest parc tecnològic. En aquest sentit, fa encara no tres anys l'Ajuntament i Generalitat van signar un acord per elaborar un nou mapa de formació professional a la ciutat, donant importància a la formació de la branca sanitària.

Aquesta intenció, junt amb el possible trasllat del cicle formatiu de grau superior d'higiene bucodental que s'imparteix a l'IES Cal·lípolis de Tarragona, a la capital del Baix Camp han encès els ànims del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, que «davant d'aquesta preocupant notícia»ja ha demanat a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que actuï «per evitar el greu perjudici que això suposa per a la capital», ja que es pot convertir en el primer pas cap a la consolidació dels estudis sanitaris a Reus.

La direcció de l'IES Cal·lípolis ja havia anunciat a l'Ajuntament de Tarragona el possible trasllat d'aquest cicle formatiu a un centre de Reus. «Des d'aquell moment, estem treballant perquè aquests estudis es mantinguin a la nostra ciutat, i hem iniciat els contactes amb el director dels serveis territorials d'Educació per mostrar la nostra disconformitat amb la mesura», assenyalava ahir el regidor d'Educació, Joan Sanahujes. Aquesta disconformitat, apuntava, es mostrarà a través d'un estudi tècnic que està elaborant l'Institut Municipal d'Educació.

Reordenació de la formació professional.

De la seva banda, ahir, el director dels serveis territorials d'Educació al Camp de Tarragona, Vicent Villena, no va voler ni desmentir ni assegurar el trasllat d'aquests estudis a Reus. Però sí que assenyalava que «hi haurà canvis» en la formació professional, i creu que si algú posa de relleu aquesta informació sense tenir en compte el conjunt del nou mapa de la formació professional i la reordenació, «distorsiona» la realitat de la nova proposta. Al Cal·lípolis, com s'apuntava des de la regidoria d'Educació, es preveu implantar un cicle d'emergències sanitàries.

Tot i que els cicles formatius definitius de formació professional que s'impartiran el curs vinent al Camp de Tarragona no es concretaran fins la setmana vinent, sembla ser que la voluntat del departament és reordenar la formació sanitària que ara es concentrava a Tarragona entre les dues ciutats, depenent de les especialitats. A grans trets, Tarragona es quedaria la branca de l'analítica, diagnosi per la imatge, anatomia patològica i emergències, mentre que l'àmbit més concret relacionat amb la higiene bucodental aniria a Reus. Pel que fa a l'àmbit d'auxiliar d'infermeria, quedaria repartit entre les dues ciutats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.