L'exalcaldessa del Vendrell Helena Arribas no repetirà com a cap de llista del PSC

La cap de llista del PSC al Vendrell en les eleccions passades i alcaldessa de la capital del Baix Penedès entre els anys 2003 i 2007, Helena Arribas, va anunciar ahir durant una assemblea del PSC la seva renúncia a repetir com a cap de llista del partit en els comicis de l'any vinent. Arribas, que actualment és la cap de l'oposició després de ser la segona candidata més votada ara fa tres anys, continuarà, però, com a regidora al consistori vendrellenc fins a final de mandat i mantindrà també la seva tasca com a diputada a la Diputació de Tarragona.

La socialista, que es va estrenar en política municipal com a regidora d'educació i cultura l'any 1991, va encapçalar per primer cop la llista socialista al Vendrell l'any 1999. Quatre anys més tard, va guanyar per primer cop uns comicis, fet que li va possibilitar ser escollida alcaldessa del Vendrell amb el suport del PP. El 2007 va retornar a l'oposició en ser escollit alcalde el convergent Benet Jané, tot i que PSC i CiU van aconseguir el mateix nombre de regidors.

Fora de la seva activitat municipal, Arribas ha estat també la primera dona senadora en representació de la demarcació tarragonina, i actualment és diputada a la Diputació de Tarragona.

Treball «amb passió»

La socialista, que va assegurar ahir que havia treballat «amb passió» en la política municipal i va qualificar el seu pas per l'alcaldia com «un privilegi», va voler destacar especialment la tasca que va encapçalar el mandat passat des del govern local.

Amb la decisió d'Arribas, el partit haurà d'obrir un procés per escollir nou candidat per als comicis del 2011, tot i que de moment no hi ha calendari.

LA FRASE

HELENA ARRIBAS
regidora del psc al vendrell i exalcaldessa
«He de donar els gràcies als meus companys i companyes, i als ciutadans que m'heu donat suport»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.