Política

Carretero, escèptic amb la gran coalició independentista en preparació

La tercera assemblea de Reagrupament aprova enviar tres representants a la Conferència Nacional del Sobiranisme del dia 14

El president de Rcat dubta que hi hagi temps d'organitzar una candidatura transversal abans de les eleccions i alerta dels perills dels «poti-poti»

Reagrupament Independentista participarà en la Conferència Nacional del Sobiranisme convocada per Heribert Barrera, Moisès Broggi, Joan Blanch i la resta de signants del manifest del 12 d'abril, però hi anirà amb escepticisme. Ho ha deixat clar el seu president, Joan Carretero, en el seu informe en la tercera assemblea d'Rcat, que aquest dissabte vota les llistes electorals, una única candidatura presentada que només es modificarà si es fan pactes posteriors. Un dels pactes possibles seria amb el partit de Joan Laporta, Democràcia Catalana, que encara no és segur després de mesos de festeig. El mateix Carretero ha admès que hauria volgut acudir a l'assemblea d'avui amb aquesta incògnita resolta, “però encara no ha pogut ser”.

En canvi, sí que té resposta per l'altra pregunta que, segons explica, li fan cada dia “molts ciutadans” “Us presentareu?”. La resposta, per l'exconseller, és clara: sí, segur.

La fórmula és el que queda pendent, però Carretero dubta que s'estigui a temps d'organitzar una candidatura unitària i transversal. “Jo mateix defensava aquesta idea, però a tres mesos de les eleccions i amb l'estiu pel mig, algú em pot garantir que anirà bé? I algú em pot garantir que el procés serà democràtic? A qui representen els principals promotors de la idea [en referència a Suma Independència i Força Catalunya, amb Enric Canela i Santiago Espot com a caps visibles]? Quan han fet una assemblea per ser escollits, com nosaltres?”, ha plantejat.

Tot i aquesta desconfiança, Carretero ha assegurat que tres persones d'Rcat aniran a la trobada del 14 de juliol. Però Reagrupament té clar que vol aplicar el seu “full de ruta”. Com a exemple per rebutjar el que ha presentat com un possible “poti-poti”, ha esmentat els eleccions del Barça, en què va “arrasar” un candidat “que feia anys que es preparava”, i no la candidatura “beneïda per la junta sortint però havia canviat quaranta vegades de candidat”, ni la dels “cracs d'Spanair i companyia”, que van ser “castigades” per la “gent normal”.

L'exconseller també ha fet referència a les crítiques internes i externes a Reagrupament. Ha recalcat que actualment l'associació té 3.425 afiliats. “I a cada assemblea som més. Hem tingut baixes, és cert, però hem tingut més altes. Els que escriuen mentides que s'ho facin mirar”.

I ha reiterat la seva promesa si Rcat entra al Parlament: no pactaran amb “l'independentisme de gestió i de pluja fina”. “Només entrarem al govern que hagi de proclamar la independència del nostre país”, ha advertit. I ha estat seguit d'una ovació. “No som equidistants. Si som decisius no hi haurà més tripartit, d'altres pixaran sang”, ha conclòs en una altre referència directa a ERC.

L'informe del president ha estat aprovat amb vots a mà alçada. Hi ha hagut 1017 «sí», 10 «no» i 34 abstencions.

Al Palau de Congressos de Catalunya s'hi han reunit 1.302 associats d'Rcat amb dret a vot, i després de l'informe de gestió s'han obert les urnes per votar la candidatura presentada per a les llistes electorals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia