Política

L'assemblea d'Rcat dóna carta blanca a Carretero per pactar amb Laporta

S'aprova la possibilitat de fer “acords electorals amb altres entitats”

S'escull per àmplia majoria la llista per presenta-se als comicis, modificable si hi ha acord amb altres sigles

Joan Carretero, Rut Carandell i la resta de la junta de Reagrupament Independentista tenen carta blanca per negociar amb Joan Laporta una candidatura comuna per presentar-se a les eleccions. Els ho permet, oficialment, la votació que s'ha fet aquest dissabte, en la tercera assemblea de la formació. El punt de l'ordre del dia de “facultar la junta directiva per procedir, si és el cas, a acords electorals amb altres entitats associatives, partits polítics o coalició de partits independentistes” ha estat aprovat per àmplia majoria: 895 vots a favor, 15 en contra i 22 abstencions, en una votació feta a mà alçada.

A partir d'ara, per tant, la junta pot decidir sense consultar amb l'assemblea si barreja la seva llista electoral, també aprovada avui, amb els noms d'altres grups. Sobre el paper, això permetria incorporar-se a una gran coalició transversal independentista, com ara la que es vol impulsar des de la Conferència Nacional del Sobiranisme, que el dia 14 reuneix totes les forces suceptibles de participar-hi.

Tanmateix, Carretero ja ha expressat en el seu primer parlament del dia el seu escepticisme respecte d'aquesta possibilitat, sobre la qual ha alertat que no hi ha temps per fer-la realitat abans de les eleccions i que es pot convertir en un “poti-poti”.

L'opció Laporta, en canvi, només Reagrupament i Democràcia Catalana, encara és viva, tot i que no acaba d'arrencar malgrat els mesos de festeig. Ha quedat clar en un joc de paraules sorgit de la platea i que el mateix Carretero ha desenvolupat quan ha pres la paraula per cloure l'assemblea, ja com a cap de llista per Girona proclamat. “Què ha passat amb el Laporta?”, ha cridat un dels assistents des del fons de la sala d'actes del Palau de Congressos de Catalunya. “Té la porta oberta!”, ha contestat un altre. Mentre els reagrupats reien el joc de paraules, Carretero ha pres la paraula per confirmar-lo.

“Exactament, té la porta oberta. Ningú a Catalunya li ha dedicat tants elogis com jo. I les portes de casa nostra estan sempre obertes de bat a bat”, ha insistit. I ha justificat per què continua esperant Laporta. “Amb els polítics mesells no farem res. Aquests cracs han tingut 4 anys per preparan els plans B de l'Estatut, i ara els han agafat amb els pixats al ventre. I no han estat capaços de posar-se d'acord sobre com obrir la manifestació”

També ha repetit que Reagrupament té “un full de ruta clar”, i ha defensat la llista, aprovada per 902 vots a favor, 104 blancs i 37 nuls. “A mi que ningú em digui que aquesta és una llista fluixa, encara que estem disposats a ampliar-la”, ha advertit. “No volem ser una força testimonial, i ens hauríem conformat a ser l'espurna si hi hagués una candidatura millor. Si estiren més gent. els deixarem pas. Ara bé, mentre no em digueu el contrari, som la força més gran, amb diferència galàctica respecte del segon, en el mon extraparlamentari. I en el parlamentari ho hauríem de veure. Per això us demano que proclameu als quatre vents que nosaltres hi som”, ha dit als afiliats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia