Política

Mas retreu al PSC falta de dignitat per la ruptura de la unitat al Congrés

El president de CiU qualifica el vot dels socialistes catalans de vergonyós

Demana “una gran majoria”de CiU al Parlament perquè “així no podem continuar”

El president de CiU, Artur Mas, ha qualificat el vot dels socialistes catalans d'aquest dimarts al Congrés “d'insòlit i vergonyós”.

El líder convergent ha estat especialment dur amb el PSC, al qual ha denunciat per la seva “falta de dignitat” per haver trencat la unitat que es va aconseguir al Parlament divendres passat. Els socialistes catalans es van negar a incloure el text que es va aprovar al ple del Parlament a la seva resolució d'ahir al Congrés, que va pactar amb el PSOE.

Mas ha qualificat la votació d'ahir al Congrés de “surrealista” pel fet que el PSC va anar “contra la resolució del Parlament que ells mateixos van signar aquí i va proposar el senyor Montilla”. D'aquesta manera, el líder convergent ha criticat Montilla per la seva “falta d'autoritat absoluta”, perquè els 25 socialistes catalans van trencar la unitat per “posar-se al costat del PSOE”. “Es va posar en evidència que a l'hora de la veritat els socialistes catalans estan molt més a prop de l'interès del PSOE que de l'interès de Catalunya”

Davant d'aquesta situació, el líder nacionalista ha demanat una “gran majoria” de CiU al Parlament perquè “així no podem continuar, cal un canvi de govern i d'actituds”.

Sobre la reunió d'aquest matí entre Montilla i Zapatero, el lider convergent ha dit que a tan pocs mesos d'unes eleccions aquest tipus de trobades “no serveixen gairebé per a res” i la qualificat com una “escenificació de cara a les eleccions” davant la situació de“gran debilitat” que està vivint el PSC, “perquè hi ha moltes ganes de canvi”.

Mas ha fet aquestes declaracions des de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), on s'ha reunit amb la direcció de l'empresa de components electrònics Salicrú.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia