Política

Bertran i López Tena deixen els seus partits per presentar-se a les eleccions amb Laporta

L'expresident del Barça confirma definitivament el salt a la política amb Solidaritat Catalana per la Independència i demà mateix presentarà les línies mestres de la seva proposta

L'11 de setembre se celebrarà la primera assembla del partit

Ja és definitiu. L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, fa el salt a la política i serà candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya aquesta tardor. Però no anirà sol. El diputat d'ERC Uriel Bertran i el jurista de CDC Alfons López Tena han anunciat aquest dimarts que es donen de baixa del partit per presentar-se a les eleccions amb Laporta, sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència.

Bertran ha explicat que deixarà el seu escó després de la votació per prohibir les curses de braus, aquest dimecres. També ha comunicat que deixa la militància de CDC l'altre promotor de la candidatura, el jurista Alfons López Tena.

Així, els promotors de Solidaritat Catalana per la Independència han anunciat, a la vegada, la seva intenció de concórrer en solitari a les eleccions al Parlament amb la única adhesió de Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, després del rebuig de tots els partits a qui van dirigir la crida a la unitat.

Laporta ha avançat que, a partir d'aquest moment, comencen a treballar per configurar una candidatura que es presentarà a les eleccions al Parlament i que es posen a disposició de l'assemblea, que se celebrarà l'11 de Setembre, la diada de Catalunya.

De fet, Laporta ha indicat que demà mateix presentaran les línies mestres de la proposta política que se centraran en els avantatges que comportaria que Catalunya tingués un estat propi.

De moment, la candidatura inclourà López Tena i Uriel Bertran, però no inclou el Reagrupament de Joan Carretero.

I és que, malgrat la crida crear una gran coalició per plasmar l'esperit del 10-J i treballar per a la independència del país, Solidaritat Catalana ha sumat fins ara més suports individuals que col·lectius. En una setmana, més de 13.000 persones ja s'han adherit al projecte a través de la seva web (www.solidaritatcatalana.cat)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.