Política

El Pla de l'Estany és la primera comarca “moralment exclosa” de la Constitució

Ja hi ha un total de 6 capitals de comarca i 52 poblacions catalanes que han aprovat la moció per mostrar el rebuig a la sentència del TC

El Pla de l'Estany s'ha convertit en la primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució espanyola. Els onze municipis que la conformen han aprovat al llarg de les últimes setmanes mocions en què es declaren moralment exclosos de la Constitució espanyola i rebutgen la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

Es tracta d'una iniciativa de la Plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació, la mateixa que va possibilitar que tots els municipis celebressin una consulta independentista.

Segons precisa la plataforma, la majoria de municipis han aprovat la moció original del Port de la Selva, en què es declaren moralment exclosos de l'àmbit de la Constitució espanyola i manifesten que “ha arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i com a representants legítims dels nostres ciutadans i ciutadanes acordem declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola”.

Banyoles, governada per CiU i PSC, ha acordat rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional perquè “exclou de la Constitució la voluntat del poble català i planteja un problema de legitmitats democràtiques”.

Per la seva banda, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l'Estany ha enviat un avís als ajuntaments perquè es mostrin “coherents” d'ara endavant amb les mocions aprovades. “No tindria sentit aprovar la moció i no fer res per l'autodeterminació del poble català”, assegura la CUP.

Actualment ja són 6 capitals de comarca i 52 els municipis catalans que s'han declarat “moralment exclosos” de la Constitució, però el Pla de l'Estany és el primer cas de comarca sencera que s'hi declara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.