Política

‘Lipdub' a Vic, per batre el rècord mundial a favor de la independència

La convocatòria tindrà lloc el proper 17 d'octubre a les quatre de la tarda al casc antic de Vic

L'acte no compte, de moment, amb la validesa del Guinness World Records, que assegura que no té aquesta categoria

Reunir el màxim de gent possible per batre el rècord mundial de participació en un lipdub per aconseguir ressò internacional.

Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'organització del ‘lipdub per la Independència' que se celebrarà el proper 17 d'octubre a les quatre de la tarda al casc antic de Vic, amb un recorregut que culminarà a la plaça major de la capital d'Osona.

La iniciativa pretén reivindicar “el desig de veure la nostra terra lliure”' a través d'una cançó.

En aquest cas han escollit el tema La flama del grup valencià Obrint Pas, i que comença amb uns versos del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés apel·lant a la mobilització col·lectiva.

Els organitzadors animen tot el món independentista a acudir a la cita amb estelades, però adverteixen que “no s'admetran símbols de cap formació política”, ja que volen reunir el màxim de gent possible i no volen que l'acte quedi alineat a cap organització concreta.

Els organitzadors aniran penjant tota la informació sobre l'acte a lipdubindependencia.wordpress.com

Segons ha explicat l'organització, van presentar una sol·licitud a la Guinness World Records per tal que el seu projecte constés com a rècord al llibre Guiness.

Malgrat tot, l'empresa els va respondre que “aquesta no és una categoria que puguem obrir, ja que és quasi impossible estandarditzar la qualitat del lipdub”.

Tot i la queixa que els van fer arribar acompanyada de definicions elaborades per professionals de la matèria, no han obtingut resposta favorable.

Els organitzadors relacionen aquest veto amb el contingut independentista del lipdub, pel fet que la negativa arribés “tan sols 24 hores després que haguessin sortit les primeres informacions a la premsa digital on s'especificava el contingut de l'acte”.

Amb tot, adverteixen que “amb o sense la validació d'aquesta empresa intentarem batre el rècord mundial de participació”, que fins al moment està xifrat en 1.400 persones, segons la Word Records Academy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.