Política

Un sondeig de SI dóna de 6 a 8 diputats a Laporta

A menys de dos mesos per al 28-N, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), liderada per Joan Laporta, trauria entre 6 i 8 diputats, segons un sondeig encarregat per la coalició independentista i al qual ha tingut accés aquest diari. L'enquesta, feta per l'empresa nord-americana TNS Demoscopia a 1.200 persones, dóna a SI més del 5,5% dels vots i deixa amb poc més d'un 1% i lluny de tenir representació el Reagrupament de Joan Carretero. ERC patiria una gran davallada –passaria de 21 diputats a 9-12– i es confirmaria la victòria de CiU amb una clara majoria (56-59 escons) i el retrocés del PSC (30-32).

Solidaritat obtindria entre 4 i 5 escons a Barcelona, un a Girona, un a Tarragona i hi ha el dubte de si entraria a Lleida (0-1). Entre els partits no tradicionals, destaca l'augment de Ciutadans, que augmenta el seu vot en un 50% i passa de 3 a 4 escons. El PP no recolliria fruits de la radicalització del seu discurs i té una lleugera tendència a la baixa respecte al 2006 (13-15). Dins del tripartit, l'únic que resistiria és ICV, amb un creixement
d'entre un i dos diputats (13-14).

Segons el sondeig, els electors suspenen Montilla i el govern, ja que més d'un 75% creuen que la gestió ha estat regular o dolenta. Una altra percepció generalitzada (més del 65%) és que Catalunya va en “direcció equivocada” i no té prou autogovern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.