Política

política

14.062 europeus podran votar en les municipals del 2011

A les comarques gironines hi ha inscrits 9.829 ciutadans d'altres països de la UE i s'ha enviat un avís a 14.062 més amb dret a vot

El dia 22 de maig de l'any que ve se celebraran les eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol. Unes eleccions en què podran participar ciutadans de la Unió Europea i d'altres països amb acords específics residents a l'Estat espanyol. Pel que fa als ciutadans de la UE, a les comarques gironines ja n'hi ha en aquests moments 9.829 que s'han inscrit en el cens electoral per poder exercir el dret a vot.

A més d'estar empadronat, per poder votar és obligatori haver-se censat, de manera que per facilitar els tràmits les oficines del cens han enviat una notificació per correu a tots aquells estrangers registrats amb dret a vot que encara no estiguin censats. En el cas de les comarques gironines s'han enviat 14.062 comunicacions, segons les dades facilitades ahir per l'Instituto Nacional de Estadística. Qui la rebi només l'haurà de complimentar i reenviar a l'oficina del cens corresponent.

La demarcació de Barcelona ja té 28.908 europeus censats i s'hi han enviat 66.884 comunicacions, i se situa en el segon lloc de l'Estat, després de Madrid, amb més europeus amb dret a vot. A Lleida n'hi ha 2.778 de censats i s'han enviat 13.200 comunicacions, i a Tarragona n'hi ha 7.456 de censats i s'han enviat 18.488 avisos.

A més de ciutadans d'altres països de la UE, en les eleccions municipals del 2011 també podran votar els de Noruega, Xile, Colòmbia, Equador, Nova Zelanda, Paraguai i Perú.

LA DATA

22.5.2011
És el dia fixat
per a la celebració de les eleccions municipals tant a Catalunya com a la resta de l'Estat espanyol.
14.062
comunicacions
s'han enviat als estrangers amb dret a vot residents a les comarques gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.