Política

El partit Pirata desembarca a Catalunya

Reclamen "democràcia directa" i demanaran un referèndum d'autodeterminació si els afiliats ho volen

La formació es presentarà a les pròximes eleccions catalanes

Les pròximes eleccions catalanes es caracteritzaran, en part, per l'allau de petits partits que s'hi presenten, començant per Solidaritat Catalana, de Joan Laporta, i Reagrupament, de Joan Carretero. Una de les noves formacions polítiques que també hi serà present és el Pirata.cat, que defensa, entre d'altres coses, la implantació d'una democràcia molt més directa perquè tothom pugui decidir.

El Partit Pirata va néixer a Suècia l'any 2006 quan un grup de gent es va organitzar per defensar, sobretot, la reforma de dues lleis força controvertides en la societat digital actual: els drets d'autor i les patents. La seva popularitat va créixer tan ràpidament que en les últimes eleccions al Parlament Europeu del 2009 va aconseguir treure un diputat. En l'actualitat, el Partit Pirata és present a 47 països. A més, l'abril d'aquest any es va constituir a Brussel·les la internacional Pirata per compartir el gruix dels ideals i col·laborar entre tots els partits nacionals.

El portaveu dels pirates catalans, Kenneth Peiruza, justifica la seva creació pel fet que “durant anys hem vist com els polítics han violat els nostres drets, per interessos propis o per d'altres encara més obscurs”. Considera que la gent té interès per la política però“no se sent representada pels partits tradicionals” ni pels polítics. “Ens hem acostumat a pensar que no complir les promeses electorals és un fet normal, i no ho és, o que els polítics ens robin, i això és inadmissible” ha afegit.

La diversitat de gent que integra el partit ha fet que es pactés un acord de mínims en el seu ideari, que es basa en la defensa del lliure accés a la cultura, al coneixement i a la informació; el foment de la societat xarxa, eradicant i prevenint l'escletxa digital; la lluita pels drets civils amb la defensa de la privacitat i la presumpció d'innocència i, molt especialment, la implantació d'un sistema democràtic molt més directa perquè tothom pugui decidir.

En aquest sentit, Peiruza, creu que és el moment idoni per un “canvi” i intentar “renovar la democràcia i retornar la sobirania popular a la gent”. “El poble és i vol ser un element actiu i decisori, i ja no es conforma amb ser-ho només un cop cada quatre anys”.

Davant l'actual panorama polític on el sobiranisme pren força i és eix vertebrador de nous partits, Peiruza considera que si els afiliats volen un posicionament nacionalista el partit ho farà, de la mateixa manera, que si exigeixen un referèndum per la independència de Catalunya, també, i “farem campanya perquè la gent hi participi”. Per damunt de tot, el Partit Pirata ha d'estar “al servei dels ciutadans, no pas d'altres poders o grups de pressió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.