Política

Front comú d'ERC, SI i Reagrupament a la Garriga a les municipals

Els tres partits s'uneixen en una sola llista per evitar la divisió del vot a les eleccions del 22 de maig

És previsible que l'acord entre els independentistes es pugui repetir en més municipis

Després de pair els resultats de les eleccions al Parlament, en molt municipis la vista ja està posada en les pròximes eleccions locals del mes de maig. Una de les incògnites serà veure com afronta els comicis l'esquerra independentista. A la Garriga (Vallès Oriental) ho tenen clar. L'Acord Independentista per La Garriga aplegarà en una única llista gent d'ERC, Solidaritat i Reagrupament.

La candidatura, encapçalada pel politòleg Jordi Perales, no descarta continuar incorporant gent de grups independents locals. L'esquerra independentista de la Garriga vol evitar així la divisió del vot que en les eleccions al Parlament ha provocat el terrabastall d'ERC i ha deixat els reagrupats fora del Parlament.

Abans que l'esquerra independentista es descomposés en les últimes eleccions al Parlament, a la Garriga ja coneixien què era patir la divisió del vot a les urnes. Un sector d'ERC, tot i haver governat entre 2003 i 2007, es va escindir en les últimes municipals, creant l'Esquerra Independentista de la Garriga (EiLG). Dels cinc regidors independentistes del 2003 es va passar a dos d'ERC i dos d'EiLG, el 2007.

L'escenari s'entreveia ara complex, amb l'aparició dels partits de Laporta i Carretero, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Reagrupament (Rcat), però l'organització de la consulta popular sobre la independència del passat mes d'abril, lluny de dividir encara més l'esquerra independentista, l'ha unit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.