Política

ERC s'alia a Badalona amb un grup ciutadà independent

Els dos col·lectius concorreran plegats a les eleccions municipals del maig

Els impulsors del nou corrent, de nom Accent, van ser els promotors, fa quatre anys, del text Badalona 2011 a favor de la regeneració de la política

Badalona és la primera gran ciutat catalana on ERC ha fet un pas ferm per obrir-se a la ciutadania. Anant més enllà de buscar algun raconet on encabir figures de tarannà independent, els republicans s'han aliat amb un nou grup ciutadà, de nom Accent, Independents per Badalona, que desembarca en el terreny de la política amb la voluntat de sacsejar les dinàmiques municipals d'aquesta ciutat. El punt de partida d'Accent és el corrent Badalona 2011, un moviment que es va gestar a la ciutat poc abans de les eleccions municipals del 2007 i que va promoure el manifest Badalona 2011, que aspirava a esdevenir un punt de partida a favor de l'alternança política i que aleshores demanava a CiU, ICV-EUiA i ERC que no pactessin amb els socialistes i que deixessin sol “un PSC debilitat que ja fa gairebé un quart de segle que és al poder”.

Ara, la carta de presentació del nou corrent social dista en part d'aquells orígens. ERC és al govern de Badalona, juntament amb el PSC i CiU, i sembla que els dos sectors que integren aquesta aliança estratègica han situat en el centre de la diana la necessitat de regenerar la vida política i d'abordar el consens en aquells temes que esdevenen els grans reptes de Badalona, tot posant èmfasi en la cohesió social.

De moment, els dos col·lectius han acordat presentar-se plegats a les eleccions municipals del maig. En els propers mesos caldrà concretar el nom de la formació sorgint (és segur que les sigles d'ERC hi seran presents), el programa electoral i la distribució de la llista. L'alcaldable serà el president local d'ERC i ideòleg de la proposta, Miquel Estruch, i tot apunta que immediatament darrere seu podria tenir el lloc reservat un dels promotors del Badalona 2011 i un dels impulsors d'Accent: Oriol Lladó, actual president d'Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, que just ahir va presentar la seva dimissió irrevocable (el relleu es farà efectiu passat festes). Al costat de Lladó hi ha quatre persones més que signen la carta de presentació del nou corrent ciutadà: l'escriptora Agnès Rotger (guanyadora de l'últim premi Prudenci Bertrana), Pilar Vallès, Clara Solà (filla de Jaume Solà, exregidor d'Iniciativa) i Ignasi Niubò. En unes setmanes es farà pública una llista amb més adhesions. De fet, avui, coincidint amb la publicació del manifest en aquest diari (vegeu pàgina 3), s'activa la pàgina www.accentbadalona.cat, en què els ciutadans poden apostar per dos nivells diferents d'implicació: l'adhesió o la simple petició d'informació per estar al corrent de l'activitat d'Accent.

LA XIFRA

5
són les persones
que han impulsat el corrent Accent, Independents per Badalona. Provenen de Badalona 2011.

LA DATA

15.12.2010
és el dia en què Accent
fa pública la seva carta de presentació i activa la seva pàgina web
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.