Política

JORDI TURULL

PORTAVEU DEL GRUP PARLAMENTARI DE CIU

“No vam entendre ERC en el debat d'investidura”

La veu de CiU al Parlament garanteix diàleg per arribar a acords amb tots els partits

Defensa que el fitxatge de Mascarell no és una OPA al PSC ni cap indici de ‘sociovergència', i diu que Catalunya no havia tingut mai cap executiu tan “transversal”

“Hi ha cares noves al govern, al grup, i potser n'hi haurà al partit”, constata

PERFIL
Jordi Turull (Parets del Vallès, 1966) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Va entrar a la JNC el 1983 i a CDC el 1987. Des d'aleshores, i fins al 2003, va ser regidor a l'Ajuntament de Parets. Actualment, a banda de ser la veu de CiU al Parlament, presideix la federació de Convergència a les comarques barcelonines.
Demanem que a
la consellera de Justícia se la valori quan prengui possessió del càrrec

Jordi Turull és el nou portaveu parlamentari de CiU. Va guanyar protagonisme en la legislatura anterior qüestionant la utilitat d'alguns informes del govern, i en les comissions d'investigació d l'incendi d'Horta de Sant Joan i del cas Millet.

El grup serà proactiu o seguirà la iniciativa del govern?

No impulsarem iniciatives, intentarem que les propostes del govern arribin a bon port. El president demanarà comparèixer al Parlament per explicar la composició del govern i les primeres actuacions, que aniran lligades a la pròrroga pressupostària i a la recuperació econòmica. Volem fer equip amb el govern, que també tindrà un paper important en la negociació amb els partits. Les tramitacions i les votacions les reblarem des d'aquí.

A l'hora de buscar aliats, el PSC serà el soci preferent?

No hi ha dubte que el PSC és el principal partit de l'oposició. Però mirarem d'ampliar al màxim els acords en un mateix tema. Hi ha qüestions en què alguns partits s'autodescarten, però nosaltres sempre tindrem la mà allargada.

ERC s'ha autoexclòs de futurs pactes després d'haver votat en contra de la investidura?

La nostra predisposició per arribar a acords amb ERC és total. Nosaltres no vam entendre la seva posició final en el debat. Tot el que ens demanaven a traç gruixut els ho vam acceptar. Els problemes eren de tempo. Volien una comissió parlamentària per al concert, i nosaltres no la descartàvem però volíem primer una cimera dels grups parlamentaris.

Quin paper tindrà el PP?

Hi ha temes en què no ens posarem d'acord. Però a l'hora de buscar com activar econòmicament el país, segurament sí.

És viable mantenir la geometria variable tota la legislatura?

Ho intentarem.

Les eleccions espanyoles poden teixir noves aliances al Congrés que es traslladin també al Parlament?

Ara no hi pensem. Catalunya no es pot permetre un stand by fins després de les eleccions. El país demana decisions.

El que ha fet Mas és realment el govern dels millors?

És un molt bon govern, en compleix l'esperit. Hi ha gent de referència de cada àmbit. Mai Catalunya havia tingut un govern tan transversal.

L'elecció de Ferran Mascarell és una OPA al PSC?

No és cap gest hostil. S'ha buscat una persona d'absoluta referència en el món de la cultura. Tampoc no és la sociovergència. La reacció del PSC ho prova.

Es diu que la consellera de Justícia va intentar impedir la consulta d'Arenys de Munt...

Primer, no em consta. I després, no podem valorar la gestió política d'una persona que actuava com a funcionària. En les consultes, qui va posar l'administració al servei de la seva causa va ser el govern estatal, el PSOE. Si no hagués acceptat el que li van demanar, hauria prevaricat. Demanem que se la valori en el minut zero en què prengui possessió del càrrec.

El seu nomenament com a portaveu és una mostra de renovació?

Ara hi ha cares noves al govern, al grup, i potser n'hi haurà al partit. Tot això, sense menystenir la feina ni el capital de la gent que ha estat a la primera línia.

Vostè guanyarà pes a CDC?

Ja fa set anys que també sóc el president de la federació de les comarques de Barcelona. No sé si tindré més paper; ara, la feina no me l'acabo. Sempre m'he sentit millor amb el poder fer que amb el poder ser. Estic a disposició del que se'm demani i absolutament agraït al partit. Ser portaveu em fa una il·lusió molt sentida des de la responsabilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.