Política

El director de la Cambra de Comerç Alemanya diu que la “insistència” sobre el català “espanta” les inversions

Walther von Plettenberg, afirma que els directius alemanys temen que els seus fills no aprenguin prou bé el castellà o l'anglès a l'escola

Demana als joves catalans que es desplacin a treballar a Alemanya que “aprenguin un nivell mínim d'alemany” abans d'emprendre el viatge

El director de la Cambra de Comerç Alemanya a l'Estat, Walther von Plettenberg, afirma que la “insistència” sobre l'aprenentatge del català “espanta” inversions alemanyes a Catalunya.

Plettenberg assegura que hi ha directius que recelen de traslladar-se a Catalunya perquè creuen que després de quatre o cinc anys al sistema escolar català, els seus fills sabran català, “però els faltarà un idioma de tarannà internacional com l'anglès, l'espanyol o l'alemany”.

En aquest sentit, considera que Catalunya hauria de tenir una actitud més “desenfadada” respecte la llengua, perquè hi ha empresaris alemanys que es poden deixar “orientar” per qüestions com aquesta a l'hora d'invertir.

Amb tot, el director de la Cambra demana als joves catalans que es desplacin a treballar a Alemanya que aprenguin un nivell mínim d'alemany abans d'emprendre el viatge.

Afirma que el català, juntament amb la multiplicitat de normes autonòmiques, és vist com un obstacle a l'hora d'implantar empreses a Catalunya.

Plettenberg considera que un dels factors que faria millorar les inversions a Catalunya i a l'Estat és l'eliminació de traves administratives, perquè “l'Espanya de les regions ha comportat una ruptura de la unitat de mercat que existia abans”. “Si vull fer alguna cosa a Aragó i a Catalunya em trobo amb duplicitat de permisos i controls”, es queixa.

Al seu entendre, aquest és un dels factors que desincentiven els empresaris que es volen instal·lar a l'Estat perquè la despesa que han de fer per dur a terme les seves inversions es “duplica o triplica” a causa d'aquesta varietat de normes autonòmiques. “Cal que les comunitats autònomes treballin per tenir permisos comuns”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.