Política

Solidaritat culpa la direcció d'ERC d'evitar més acords sobiranistes

Niell assegura que els republicans prioritzen “defensar les cadires dels consells comarcals i diputacions”

SI presentarà entre 15 i 25 llistes a la demarcació

El coordinador de la regió de Girona de Solidaritat, Santi Niell, va acusar ahir la direcció nacional d'ERC d'haver posat traves perquè es poguessin fer més fronts comuns i acords a municipis que aglutinessin formacions independentistes. Niell assegura que els màxims responsables republicans han donat ordres a les candidatures perquè es presentin a les municipals mantenint “les sigles o amb la marca blanca d'AM per sumar vots per a la Diputació i el consell comarcal”, una imposició que des de Solidaritat van rebutjar per arribar a acords.

Niell considera que aquesta voluntat demostra que ERC “vol salvar els mobles i tapar la via d'aigua perquè no s'enfonsin” i els acusa de voler “defensar les cadires dels consell comarcals i diputacions”. Pel que fa als possibles pactes entre ERC i Reagrupament, els defineix com la voluntat dels republicans “de fer tornar el fill esgarriat pel bon camí”. En canvi, va assegurar que la formació respecta la decisió de la CUP de fer llista pròpia i mantenir sigles.

Entre 15 i 25 pobles

Niell i el secretari d'acció municipal van anunciar ahir que preveuen presentar entre 15 i 25 llistes a la demarcació de Girona, un fet que els permetrà cobrir entre el 40% i el 60% del cens electoral de les comarques gironines a les properes municipals.

LA XIFRA

60
per cent
del cens arribaria a cobrir Solidaritat si acaba presentant les 25 llistes en els municipis on estudia fer-ho.

LA DATA

20.02.11
Solidaritat per la Independència
sabrà quins candidats formaran part de les llistes i quins les encapçalaran.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.