Política

CASTELLAR DEL VALLÈS

L'Altraveu elabora un programa participatiu

L'Altraveu ha tancat un cicle de taules rodones participatives per completar el programa electoral a partir de les propostes de la ciutadania. La formació, que recentment es va registrar com a partit polític –com a agrupació d'electors no podia, per exemple, entrar en la rotació al consell comarcal–, va encetar el cicle parlant d'urbanisme i medi ambient, el va continuar sobre polítiques socials i habitatge, i el va cloure dissabte tractant de participació, cultura, educació i joventut.
En la darrera taula rodona, que va tenir lloc a la sala petita de l'Auditori, el membre de l'Altraveu Xavier Bella va destacar que “parlar de participació queda molt bé, però tot sovint això només queda en paraules”. En aquest sentit, l'antic tècnic de participació de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, Llorenç Genescà, va criticar:“Al municipi hi ha massa consells, on no es té clar que la participació ha d'anar més enllà de la informació. De vegades es veu el ciutadà com l'enemic”, va concloure.Pel que fa a l'educació Albert Díez, mestre i membre de les candidatures alternatives del Vallès, va denunciar el risc que les competències que corresponen als ajuntaments estiguin externalitzades, i es va mostrar partidari “d'obrir els patis de les escoles en lloc de posar més gronxadors”. Finalment, el politòleg i especialista en polítiques de joventut David Brunet va alertar que tots els punts d'informació juvenils de Catalunya estan obsolets ja que, “amb les noves tecnologies, el que es necessita són punts d'acompanyament”, i va destacar que l'objectiu en matèria de joventut ha de ser “modificar les trajectòries vitals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.