Política

Bozal ha votat avui anticipadament a la consulta del 10A

La consellera de Justícia ha dipositat el seu vot aquest migdia a la seu de la Fundació CatDem

Ho ha confirmat el portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha votat aquest dimarts al migdia en la consulta sobre la independència de Catalunya, que se celebrarà aquest diumenge 10 d'abril, de forma anticipada a la seu de la Fundació convergent CatDem. Així ho ha fet públic el portaveu de l'organització Barcelona Decideix, Alfred Bosch, durant el programa L'oracle de Catalunya Ràdio. Fonts de la conselleria de Justícia han reaccionat amb sorpresa per la celeritat amb que l'organització de la consulta a Barcelona ha decidit fer públic l'opció de vot de Bozal, sense donar temps al departament de difondre la notícia, tal i com era voluntat de la consellera.

Bozal, com a advocada de l'Estat, va ser la responsable de l'argumentari dels recursos que l'Advocacia General de Catalunya va presentar contra la consulta d'Arenys de Munt, del 13 de setembre del 2009, en què es va prohibir cedir locals municipals -en concret l'auditori de l'Ajuntament- com a seu electoral.

Quan va ser nomenada consellera del govern d'Artur Mas, Bozal va justificar la seva postura assegurant que feia la seva feina i que responia, com a advocada, a les demandes del seu client, en aquell cas, l'Estat.

La decisió de votar a la consulta del 10A ja la va deixar entreveure fa unes setmanes quan va descartar votar el mateix dia de la consulta, tot i que va deixar oberta la possibilitat de fer-ho de forma anticipada, cosa que ha fet aquest dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.