Política

CiU critica el tripartit, i ERC i el PSC, el poc suport de CiU al comerç de ciutat

Els retrets de Manel Ferré (CiU) al govern d'esquerres provoquen un front comú dels candidats d'ERC i el PSC, que s'alien en el tema de les escoles de música

El tripartit va prioritzar el polígon Catalunya Sud al de l'Oriola d'Amposta. Hem estat set anys reclamant la fibra òptica
En el finançament de les bandes de música es va fer electoralisme per part de CiU no acceptant la decisió d'una de les bandes
Qui es justifica s'acusa. A la nova zona comercial s'han creat llocs de treball però caldria veure quants petits comerços han tancat

Dos contra un. Així es podria resumir el primer debat de candidats d'Amposta organitzat i emès ahir per Ràdio Ebre Cadena SER. L'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Manel Ferré, va basar bona part de les seues intervencions en la crítica a la gestió de l'anterior govern tripartit de la Generalitat, una posició que en gran part explica que els altres dos candidats –Adam Tomàs, per ERC-EA, i Antoni Espanya, pel PSC–, fessen un front comú, sense deixar marcar perfil propi contra Ferré.

A grans trets l'alcalde i alcaldable convergent va acusar l'anterior govern català d'haver prioritzat en matèria industrial el polígon Catalunya Sud en detriment del polígon de l'Oriola i també va retraure al candidat republicà, director dels serveis territorials d'Acció Social a l'Ebre, Adam Tomàs, haver subvencionat les residències de la gent gran de Deltebre i Alcanar (dos municipis governats per ERC) i no la d'Amposta. Tomàs es va defensar destacant que, durant la seua època de delegat, la seua conselleria va destinar a Amposta més de 2 milions d'euros.

Ara bé, els atacs d'EA-ERC i el PSC es van centrar en dos temes que han generat un cert desgast al govern de Manel Ferré: la mala planificació de les obres al centre de la ciutat –que, segons el candidat socialista, han perjudicat el comerç de ciutat–, i la manca d'una solució per a les escoles de música de la Lira i la Fila. “No sóc jo qui critico aquestes obres sinó que ho fa el comerç local en peça”, va dir el candidat socialista, Antoni Espanya, tot destacant que en el seu programa porta elaborar un pla de suport al comerç local. Per la seua banda, Tomàs va acusar CiU d'haver fet “electoralisme” en no municipalitzar l'escola de música de la Lira, tal com havia demanat l'entitat per condicionar-ho a la voluntat de l'altra societat musical, la Fila. “Han permès que la Lira haja perdut una subvenció de 100.000 euros”, va afegir el candidat socialista.

A l'hora de demanar el vot, Manel Ferré va destacar l'important tasca de govern duta a terme aquests quatre anys. “L'alternativa és el que ha passat al govern de la Generalitat els últims set anys”, va pronosticar. Adam Tomàs va reivindicar la tasca del tripartit i la necessitat d'acabar amb 24 anys de govern de CiU. I Antoni Espanya va posar l'accent en el seu programa electoral i la manca d'il·lusió del govern actual.

Només Manel Ferré creu que ha de governar la llista més votada; Adam Tomàs opina que depèn, i Espanya afirma que ha de governar qui sume prou regidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.