Política

Nadal aposta perquè el PSC tingui “llibertat de vot” a Madrid més que un grup propi

El president del grup parlamentari socialista explica en un article en aquest diari el model de partit de cara al congrés socialista de la tardor

Posa “tots” els seus “càrrecs orgànics” a disposició del congrés i de la direcció que en surti

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, presenta en un article en aquest diari un “conjunt de reflexions” sobre el futur del partit de cara al congrés que s'ha de celebrar a la tardor. A l'escrit, Nadal posa “tots” els seus “càrrecs orgànics” a disposició del congrés i de la direcció que en surti i aposta perquè el PSC tingui “llibertat de vot, en temes catalans per als parlamentaris socialistes catalans a Madrid”.

De fet, Nadal aposta més per la llibertat de vot que no pas per tenir un grup parlamentari propi a Congrés dels Diputats, cosa que assegura haver “defensat, sovint, en diferents moments”.

Nadal defensa aquesta llibertat de vot en temes catalans i “reciprocitat i lleialtat a l'hora de les relacions amb les altres forces polítiques a Catalunya i a la resta d'Espanya”. A més, proposa “més catalanisme i més esquerra”, “més accent nacional” sense deixar de poder “intervenir políticament a Espanya en sentit federal”.

El dirigent socialista proposa abordar el congrés “amb un retorn als fonaments ideològics i doctrinals del PSC. Tornar a l'acord i a les propostes fundacionals”. A més, assegura que “calen noves dinàmiques internes i potser la renovació, no només de noms en la direcció, sinó de les estructures orgàniques”.

Nadal esgrimeix les seves propostes dividides en set punts, en què també defensa obrir el partit a gent que ha marxat en els últims anys, així com també gent nova, i recuperar la confiança dels ciutadans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.