Política

Mas-Colell demana als empleats públics que treballin més temps cobrant el mateix

El conseller d'Economia els insta a fer més sacrificis, com ara treballant quinze minuts més cobrant el mateix o treballar “menys però amb menys vacances”

Planteja una reordenació del funcionariat tenint en compte que caldrà fer més “ajustos” l'any que ve

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha obert la porta a una possible nova retallada dels salaris dels funcionaris, reclamant-los més “sacrificis”. Així, ha apuntat la possibilitat que “treballin el mateix per una mica menys”. De fet ha apuntat la possibilitat de que els treballadors de l'administració pública treballin deu o quinze minuts més cobrant el mateix o “una mica menys però amb menys vacances”, fet que “baixaria el seu salari real, com ha passat a la majoria de treballadors del país”

Aquestes afirmacions les ha fet durant una conferència a ESADE en què ha fet una anàlisi de la situació econòmica catalana i en què ha plantejat una reordenació de la plantilla de treballadors públics partint de la idea que no s'ampliarà a causa de les retallades i que l'any que ve caldrà aplicar “més ajustos” econòmics.

Així, Mas-Colell ha demanat als treballadors públics “sacrificis” per contribuir a la “recuperació econòmica” i ha assenyalat que no aplicar aquestes mesures portaria a retallades de personal. “És una crida a la cooperació solidària en el sector públic, perquè més val que ho fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor”, ha postil·lat.

Aquesta idea de treballar deu o quinze minuts més ja la va llançar fa uns dies el conseller de Salut, Boi Ruiz, parlant en aquest cas dels treballadors del sector sanitari, tot i que ara sembla que Mas-Colell ho vol fer extensiu a tot el funcionariat.

Europa


Respecte a la situació d'Europa, ha opinat que l'euro no està en perill, però Europa “té un problema de lideratge que només té una solució, que Alemanya exerceixi el lideratge que li correspon, que tingui una visió europea, tot i que sigui la seva, i l'executi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.