Política

Camps s'asseurà en el banc dels acusats

El Tribunal Superior de Justícia valencià considera que no hi ha proves que mostren que va pagar-se els vestits

Serà el primer president en el càrrec que serà jutjat per un delicte de suborn impropi

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s'asseurà en el banc dels acusats, imputat per un delicte de suborn impropi. El magistrat del TSJ valencià, José Flors, considera, després de l'audiència preliminar celebrada el passat dimarts 12 de juliol, que Camps no ha demostrat que va pagar els seus vestits valorats en poc més de 40.000 euros.

Camps es converteix així en el primer president de comunitat autònoma en el càrrec en passar per aquesta situació judicial.

Segons les investigacions, Camps i d'altres càrrecs del PP valencià haurien rebut de la trama de corrupció Gürtel unes peces de roba en qualitat de president del seu càrrec institucional barata favors institucionals.

L'acompanyaran en la banqueta la resta d'acusats: l'exsecretari general del PP, Ricardo Costa, l'exvicepresident del Consell, Víctor Camps i el cap de gabinet de la diputació de València, Rafael Betoret.

El juí, a la tardor

La interlocutòria del TSJ s'elevarà a la sala del civil i del penal, que ha d'elegir el president del jurat. Atenent l'ordre, li correspon al magistrat Juan Climent, assumir aquesta responsabilitat. Climent convocarà les parts personades en el procés perquè presenten les proves que s'han d'utilitzar en el juí, com a pas previ, per a emetre una interlocutòria de fets justificables i fixar la data del juí.

La selecció del jurat popular ha de produir-se 30 dies abans del juí. El judici podria celebrar-se a la tardor, ja que agost és un més inhàbil.

Contra la decisió del jutge Flors, no cap recurs en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.