Política

política

Tossa aprova un pla especial per fer millores al càmping Cala Llevadó

Els propietaris volen fer actuacions a les zones d'acampada i les instal·lacions per pujar de quatre estrelles a cinc

El ple de l'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar ahir l'expedient del pla especial urbanístic de l'àmbit del càmping Cala Llevadó, amb el qual els propietaris volen fer millores per passar de quatre estrelles a cinc. L'expedient es va aprovar amb el vot favorable de l'equip de govern (TU i el PSC) i l'abstenció de CiU, que, tot i que es va mostrar d'acord amb el fons, va insistir que no entenia la necessitat de parlar de la ubicació actual de la depuradora del càmping (l'Ajuntament donava suport a la ubicació actual), ja que l'Agència Catalana de l'Aigua també hi està d'acord. “Què hi hem de dir, si l'ACA igualment ja hi està d'acord?”, opinava la portaveu de CiU, Imma Colom.

L'Ajuntament també va aprovar la proposta de demanar a la Generalitat de poder assumir les competències en matèria d'inspecció i sanció dels establiments, espectacles públics i activitats recreatives, que es gestionaran des de Xaloc, igual que les infraccions de trànsit. El punt es va aprovar amb el vot en contra de CiU, que dubta que l'Ajuntament tingui capacitat per poder-ho aplicar.

Entre els punts en què tots els regidors van estar d'acord hi ha l'ordenança per a la conservació de l'arbrat de Tossa, una altra per regular la instal·lació d'antenes de telecomunicacions, i la de suport a l'escola catalana. En aquesta moció, l'Ajuntament en ple manifesta el rebuig per les sentències que posen en perill el sistema d'immersió lingüística i insta el govern a “no fer cap pas enrere”.

Precs i preguntes inexistents

El torn de precs i preguntes va ser estrany. El grup de CiU no en va fer cap (l'equip de govern diu que les entren pel registre). L'equip de govern sí que tenia coses a dir, tot i que no eren ni precs ni preguntes. Va començar la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Pujals, explicant el perquè i el cost del full informatiu del mes passat. L'oposició va començar a donar mostres de nerviosisme, que va augmentar quan la regidora de Cultura, Pilar Mundet, va començar a parlar de les activitats de l'Onze de Setembre. Colom va dir que ja tenia el programa, Maria Teresa Moré (CiU) es va aixecar per marxar i Saladich li va recriminar que el ple no s'havia acabat. Finalment, Moré va demanar permís a Saladich i va marxar. “Tenen pressa però no vénen mai a les comissions”, va criticar Pujals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.