Política

Condemnen pel cas Gürtel dos col·laboradors de Camps

Campos i Betoret van admetre que van rebre vestits de la trama

Camps anirà a judici per la mateixa causa

Dos dels quatre acusats pel cas dels vestits de la trama Gürtel, l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana, Víctor Campos, i un exalt càrrec de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, van conèixer ahir la sentència que els condemna pel delicte de suborn impropi passiu a pagar cadascun una multa de 9.600 euros i a retornar les peces de roba.

El pronunciament del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià té lloc després que tots dos hagueren presentat un escrit de conformitat en què reconeixien la seua responsabilitat per evitar l'escarni públic que hauria representat un judici oral.

En el cas de Campos, per exemple, la sentència afirma que va acceptar els regals “sabedor que li eren lliurats en reiterada consideració al càrrec públic que exercia”.

A diferència de Campos i Betoret, els altres dos implicats en la causa, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa van rebutjar l'opció de l'autoinculpació, tot i que van estar a punt de seguir els passos dels dos primers.

Ara, si les maniobres dilatòries de Camps no ho impedeixen –ha presentat un escrit al TSJ en què demana ser jutjat pel Suprem–, l'expresident s'enfrontarà a un tribunal amb jurat aquesta tardor. Camps va dimitir precisament el dia que Campos i Betoret van lliurar els escrits de conformitat.

LA XIFRA

9.600
euros de multa
ha imposat el TSJ a Campos i a Betoret, als quals també se'ls comissa els vestits que van rebre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.