Política

Baldoví encapçalarà la llista de Compromís al Congrés dels Diputats

L'exalcalde de Sueca rep el 60% dels vots del Consell Nacional del Bloc

Convida l'altre candidat, l'expresident d'Escola Valenciana, Diego Gómez, a anar de número tres en la llista

El Consell Nacional del Bloc s'ha reunit aquest matí en el Casino de Poblet per elegir els candidats que encapçalaran les llistes per València i Castelló per la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats.

Finalment, els màxims representants de l'organització valencianista s'han decidit per l'opció més política de les dues entre les quals havien de triar. Així, Joan Baldoví, històric militant de la Unitat del Poble Valencià i del Bloc i que ha sigut regidor i també alcalde de Sueca, ha rebut el suport d'un 60% dels membres de l'òrgan. La candidatura de l'expresident d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha rebut el 36,5% de suports del Consell Nacional.

En el seu discurs d'agraïment, Baldoví ha donat les gràcies “a tots els qui heu votat per Diego, als qui m'heu votat a mi i als qui heu votat en blanc. Espere ser mereixedor de la confiança que hui depositeu en mi”.

Baldoví ha animat Gómez a continuar treballant per Compromís des de la seua candidatura. “Vull que vinga en la meua llista, que siga company meu en aquesta aventura en la qual podem aconseguir que el valencianisme, el progressisme i l'ecologisme obtinguem representació a Madrid per defendre els interessos del País Valencià”, ha expressat Baldoví.

De fet, des de la mateixa executiva nacional del Bloc han reiterat la voluntat que Gómez vaja en llocs d'encapçalament de la llista de Compromís i li han oferit el número tres, que correspon a la formació nacionalista.

El ja número u de la coalició Compromís ha advertit que farà una política “en clau valenciana i en el Congrés sabran que, per fi, hi ha un diputat valencià i valencianista, que defén la seua terra i no com els altres diputats valencians que, quan arriben a Madrid, es queden sords i muts i no defenen els interessos de la nostra terra i de la seua gent”.

Ratificació del pacte

D'altra banda, el Bloc també ha ratificat, amb un poc més del 74% dels vots a favor, el text del pacte electoral per a concórrer a les eleccions generals del 20-N conjuntament amb Inicitiva del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià i Equo.

I també s'han ratificat la resta de candidats que els valencianistes aporten a les llistes de la Coalició Compromís per a les eleccions del 20-N i que són: Roger Mira, cap de llista al Congrés per Castelló; Jordi Julià, candidat al Senat per Castelló; David Navarro, segon candidat per Alacant al Congrés; Ignasi Bellido, candidat al Senat per Alacant; i Pere Fuset, candidat al Senat per València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.