Política

barcelonès

Hereu titlla Trias de “frívol” i “irresponsable” pels canvis comptables

El PSC acusa l'alcalde de crear dubtes sobre la solvència de l'Ajuntament barceloní

Els canvis en els comptes que vol aplicar CiU escalfaran el ple

La setmana passada, les primeres comissions sectorials van ser per al govern de Xavier Trias una bassa d'oli. Però el ple ordinari de divendres, el primer del mandat a Barcelona, serà més mogut. I han estat els comptes municipals els que han escalfat la discussió prèvia. Paradoxal, tenint en compte que, tot i el que està passant, estan sanejats.

L'espoleta va serl'anunci, fet per Trias dilluns, de canvis en la comptabilitat municipal, concretats en una mesura de govern que anirà al ple. El govern planteja aplicar els criteris europeus, anomenats SEC95, que, segons diu, rebaixen la xifra de diners que Hereu va deixar a la caixa i que obligaran a “ser més realista”, segons Trias, que va advertir que el pla econòmic i financer s'haurà de revisar a la baixa.

El PSC va replicar el mateix dilluns que el SEC95 ja s'aplica a l'Ajuntament des del 2008. I ahir Jordi Hereu va anar més lluny. Va qualificar la iniciativa de “clamorós error tècnic, financer, de gestió i polític”; va acusar el govern de fer “comptabilitat creativa” i ”metafísica” per intentar “fer mal al PSC” perjudicant també “la solvència i el bon nom de Barcelona”, i va definir Trias –que “no s'entera”, va dir– com a “aquest frívol alcalde que tenim” i com “el molt irresponsable” per haver dit que Barcelona havia de decidir si volia fer els comptes “a la grega, l'espanyola o l'alemanya”. “Barcelona paga interessos del 2,8, no del 28%”, va replicar Hereu, “i amb una institució que paga interessos alemanys, aquesta pregunta és una frivolitat fruït d'una ineptitud”.

La tinent d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, va evitar valorar les paraules del líder del PSC però va reclamar-li “respecte institucional” i va recordar que Trias “mai havia dedicat unes paraules tan gruixudes a Hereu quan era alcalde”, informa Clara Ribas. Quant al canvi en el sistema comptable, Recasens va afirmar: “No va contra ningú ni qüestiona les finances de l'anterior govern, que sempre hem reconegut que estaven sanejades.” Sobre si el xoc pot complicar la negociació del pressupost municipal, Recasens va puntualitzar: “Això dependrà del PSC.”

Per fer-nos mal, fan mal al bon nom de Barcelona, i amb això en el mercat financer no s'hi juga
Jordi Hereu
líder del grup del PSC
Haurem de revisar la comptabilitat, i si ho fem amb el sistema europeu això no s'aguanta
Xavier Trias
alcalde de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.