Política

Ford i el torero Barrera rebran l'Alta Distinció de la Generalitat

El president Fabra lliurarà els premis amb motiu del Nou d'Octubre

La Distinció de la Generalitat recau en l'ordre dels caputxins i Càrites

El ple del Consell ha aprovat concedir l'Alta Distinció de la Generalitat, que s'atorga amb motiu del 9 d'Octubre, a Ford Motor Company i al torero Vicente Barrera. En concret, l'empresa automobilística rebrà la placa de l'orde de Jaume I, mentres que Barrera obtindrà la gran creu de l'orde de Jaume I.

També seran reconegudes l'orde de terciaris caputxins i Càrites Diocesanes d'Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló i València amb la Distinció de la Generalitat, “pel seu gran treball solidari” i de protecció de la “dignitat de les persones que es troben en situació de precarietat”.

Al mèrit cultural rebran la Distinció el fotògraf, Francisco Cano: l'escultor Ramón de Soto i Arándiga; la Societat Filharmònica de València i la Banda Municipal de València

Les Medalles d'Or de la Generalitat al mèrit Esportiu recauran en el pilot Roberto Merhi i en el ciclista Angelino Soler Romaguera. Així mateix, els clubs d'atletisme de Benacantil Port d'Alacant, de Platges de Castelló i d'Atletisme València Terra i Mar obtindran plaques d'or al Mèrit Esportiu.

En la secció científica, els guardonats són el creador de l'Institut de Tecnologia Química, Avelino Corma Canós, que ha destacat pels seus catalitzadors per a processos químics, i el científic Carlos Belmonte Martínez, el treball del qual s'ha centrat en l'àmbit de la neurociència, en concret en els receptors sensorials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.