Política

Escorcollen una entitat lligada a Urdangarin

L'escorcoll de l'institut Nóos de Barcelona s'inscriu en el cas Palma Arena

La Policía Nacional espanyola i una comissió judicial van escorcollar ahir la seu barcelonina de l'institut Nóos, dedicat al mecenatge, per la seva suposada relació amb el cas de corrupció del govern balear conegut com cas Palma Arena. L'entitat hauria cobrat uns 2,3 milions d'euros de l'executiu autonòmic del PP encapçalat per Jaume Matas els anys 2005 i 2006, quan el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, n'era el president.

L'import desviat objecte d'aquesta investigació, que respon a dos convenis de les entitats públiques Ibatur i la Fundació Illesport amb Nóos per 1,2 i 1,1 milions d'euros per a la celebració del fòrum Illes Balears Tour Esport, no ha estat acreditat.

El jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, ha imputat el fundador de Nóos, Diego Torres; el director general d'Esports durant l'última legislatura del PP, José Luis Pepote Ballester, i l'exgerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern. Ballester i Alabern van signar els esmentats convenis.

El mateix Torres, que va succeir Urdangarin al capdavant de Nóos quan aquest va abandonar el càrrec, va manifestar que els treballs per als quals es van destinar els fons públics es van portar a terme i que, per tant, es va donar compliment a la pretensió dels dos convenis signats. En la declaració, Matas va assegurar que no hi va haver irregularitats en els acords que ell mateix va recomanar tirar endavant.

D'altra banda, el grup valencià Compromís va oferir ahir la seva col·laboració a la fiscalia anticorrupció per facilitar-li tota la documentació de què disposa sobre l'activitat de l'institut a la seva comunitat, on segons la coalició, va rebre 382.000 euros “per no fer res”.

La peça núm. 25 d'un cas extens i complex

Els 2,3 milions d'euros que ahir van motivar l'escorcoll de la seu de l'institut Nóos formen part de la peça número 25 d'un cas, el Palma Arena, molt extens i de gran complexitat. Grosso modo, la investigació se centra en el presumpte desviament de més de 50 milions d'euros públics durant la construcció del velòdrom de Palma de Mallorca que va tenir lloc entre el 2005 i el 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.