Política

El govern creu que estan “madures” les negociacions per accedir a un crèdit

La Generalitat assegura als funcionaris que no té marge de maniobra encara que incrementin les protestes

Els treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona tallen els accessos al centre durant mitja hora

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha afirmat aquest dimecres que les negociacions per accedir a un crèdit extraordinari per obtenir liquiditat i poder fer front als pagaments de la totalitat de la paga extra dels funcionaris i el retard als proveïdors estan “madures”.

Homs ha garantit en declaracions a Catalunya Ràdio que aquest dimecres els empleats públics cobraran el 80% de la paga extra, i que el 20% restant “o es soluciona en les pròximes hores o ja es parlarà de cara al mes següent”.

Ha assegurat que la injecció econòmica del Banc Central Europeu (BCE) amb la seva primera operació de refinançament a tres anys “ha obert una mica l'aixeta” per a l'accés al crèdit bancari, el que li fa ser més optimista.

El portaveu del govern espera poder conèixer entre aquest dimecres i demà dijous el desenllaç definitiu de la qüestió per fer front a la falta de liquiditat de la Generalitat.

Homs ha remarcat que la Generalitat està “molt saturada de crèdit i deute”, però que al mateix temps s'ha mostrat com un client solvent i que té credibilitat en el retorn dels diners

En referència a les protestes previstes pels funcionaris que s'han plantejat no anar a treballar fins que no rebin l'ingrés integre de la paga, Homs ha assegurat que “tan de bo poguéssim reaccionar per les denúncies dels funcionaris, significaria que estem millor del que estem”. “Les retallades no les fem per gust, sinó perquè no tenim marge de maniobra”, ha afegit el portaveu del govern.

En aquest sentit, els treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han tallat els accessos al centre durant mitja hora com a protesta per l'endarreriment de la paga extra

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.