Política

L'expresident del València es va sentir “obligat” a donar diners a Urdangarín

El club presidit per Soler va pagar 30.000 euros a l'Institut Nóos

L'expresident del València CF, Juan Bautista Soler, va assegurar el passat 24 de novembre a la Policia que “es va sentir obligat” a donar diners a l'Institut Nóos “perquè era Iñaki Urdangarín qui els demanava”, a pesar de pensar que allò “feia una mica de pudor” i de no tindre clar a què serien destinats.

Segons la declaració com a testimoni de Soler, que figura en la peça separada del cas Palma Arena en què s'investiguen les activitats de Nóos i a què ha tingut accés Efe, l'expresident valencianista va ser citat junt amb altres empresaris en 2005 per la conselleria de Presidència de la Generalitat perquè acudís a un acte en el museu Príncep Felip de València.

Segons es pot llegir en la transcripció de la declaració, “els ponents de l'acte, entre els quals es trobava Iñaki Urdangarín, els van parlar de les bondats d'aquest institut i de les necessitats econòmiques que tenien per als projectes que estaven desenvolupant”.

Soler assegura en la seua declaració que va comentar amb altres assistents a l'esdeveniment “que es tractava d'un acte estrany, atés que no deixaven clar l'objectiu final, ni per a què els volien”, i afig que tant el fet que la convocatòria partira de la Presidència de la Generalitat com que després aparegués Urdangarín va fer que tant a ell com a altres persones “no els agradara, pensant que allò feia una mica de pudor”.

Dies després, els membres de l'Institut Nóos van concertar trobades individuals amb els empresaris que havien assistit a l'acte i Soler, “atés que el que volia la reunió era Iñaki Urdangarín, va acceptar i va mantindre una reunió particular en la seu del València amb aquest i altres persones” sobre el fòrum esportiu València Summit.

El testimoni afirma que en la reunió amb Urdangarín “van parlar solament de temes protocol·laris” i que la col·laboració econòmica –el València va pagar 30.000 euros– es va concretar en una trobada posterior del duc de Palma amb un representant del club.

“En el València no hi havia diners, perquè l'entitat estava en pèrdues, de manera que el declarant no era partidari de donar diners. No obstant això, es va sentir obligat a fer-ho, ja que que era Iñaki Urdangarín qui en demanava”, es pot llegir en la transcripció de la declaració

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.