Política

La Generalitat va pagar 382.000 euros pels Jocs Europeus que no se celebraren

L'import total del contracte signat era de 6 milions d'euros

Segons la documentació que figura en el sumari de la peça separada sobre l'Institut Nóos que forma part del cas Palma Arena, la Generalitat valenciana va pagar 382.203,70 euros a l'Institut Nóos en 2006 per a la celebració d'uns Jocs Europeus a València, que mai no es van dur a terme.

El pagament respon a un conveni de dos anys (2006-2007) signat entre la Generalitat i la Societat Gestora de la Imatge Estratègica i Promocional de la comunitat i l'entitat sense ànim de lucre Asociación Nóos de Investigación Aplicada, per a la primera edició dels Jocs Europeus, l'import total dels quals era de 6 milions d'euros.

El conveni el van signar Esteban González Pons, hui sotssecretari de Comunicació del PP i aleshores president del consell d'administració de la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana; l'aleshores vicepresident de la Generalitat, Víctor Campos, i el vicepresident de Nóos, Diego Torres.

L'objectiu del conveni era dissenyar un gran esdeveniment esportiu de caràcter internacional i de nova creació la primera edició del qual es disputaria a València, amb la denominació genèrica de Jocs Europeus.

Nóos havia de crear l'oficina tècnica del projecte, contractar personal i assessors, fer el dossier de l'esdeveniment, presentar-lo i recaptar els suports necessaris, així com dissenyar la imatge corporativa de la candidatura.

La Generalitat destinaria 4,8 milions de despeses corrents dels pressupostos 2006 i 2007 i 1,2 milions de despeses d'inversió a finançar aquest conveni, que va obtindre l'informe favorable de l'Àrea Jurídica, Gestió Administrativa, Sotssecretaria de Presidència i Intervenció de la Generalitat Valenciana.

En total serien 3 milions d'euros en 2006 i altres 3 milions en 2007. La Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat va portar a terme el maig de 2006 la retenció, autorització i compromís de despesa de 3 milions d'euros de crèdit dels pressupostos de 2006 per a finançar aquest conveni.

Diego Torres, quan ja era president de Nóos, el maig de 2006, va sol·licitar per escrit a la Generalitat que el crèdit d'1,2 milions previst per a despeses d'inversió es modifiqués per a despeses corrents “per ser més adequat a la naturalesa del projecte i evitar així el problema de la titularitat dels béns adquirits al finalitzar-lo”.

En total, la Generalitat va pagar 382.203,70 euros, dels quals 82.203 euros es van destinar al pagament de la nòmina dels consultors contractats per Nóos.

Els altres 300.000 euros van ser per a abonar despeses variades justificades com viatges, videoconferències, material informàtic, un estudi sobre el bàsquet europeu, diversos plans de comunicació d'àmbit esportiu, serveis comptables, de traducció i d'assessoria fiscal, neteja de la seu dels jocs o telèfon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.