Política

El jutge embarga els béns de Fabra per cobrir la fiança

Ordena a l'expresident de la Diputació de Castelló presentar un llistat amb béns, drets i immobles per pagar els 4,2 milions imposats

Si argumenta insolvència haurà d'acreditar-la legalment

El jutjat d'instrucció número 1 de Nules ha ordenat a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que en el termini de tres dies, presente una relació dels béns, drets i immobles de què és propietari amb l'objectiu de saber si amb ells pot cobrir la fiança de 4.270.859,604 euros que li va imposar.

La resolució del jutjat es va dictar ahir dijous 26 de gener, després de desestimar l'aclariment de la interlocutòria i l'ampliació de termini sol·licitada pel president del PP de Castelló. El jutge ha acordat aquesta mesura en compliment del article 597 de la llei d'enjudiciament criminal que explica que si l'endemà de la notificació de la interlocutòria dictada no es prestara finança “es procedirà a l'embargament de béns del processat, i se'l requerirà perquè assenyale els suficients amb l'objectiu de cobrir la quantitat que s'haguera fixat per a les responsabilitats pecuniàries”.

Així, el jutge ordena l'embargament de béns de Fabra i la resta d'acusats, la seua exmuller, M. Amparo Fernández, l'empresari Enrique Vilar i la seua exmuller Montserrat Vives, per cobrir les fiances si no acrediten de forma legal la insolvència.

El jutge va decretar obertura de judici en què Fabra està acusat de presumpte tràfic d'influències, suborn i frau fiscal en el marc del cas Naranjax. Fabra està acusat de rebre ingressos de 3,6 milions sense justificar als exercicis fiscals, entre els anys 1999 i 2004, segons l'acusació, així com d'utilitzar les seues influències per a aconseguir l'aprovació de productes fitosanitaris i després cobrar comissions per aquests serveis. Anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d'inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

El ministeri fiscal també reclama huit anys de presó i 1,1 milions a la seua exmuller, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seua exmuller, Montserrat Vives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.