Política

“Sense estar lligada a Girona i Barcelona la universitat de Perpinyà desapareixerà”

El senador François Calvet, líder de la UMP a Catalunya Nord, considera que el bilingüisme francès-català “ha de ser la especificitat de la universitat" per a crear riquesa transfronterera.

“No cal tenir por de Catalunya, hem d'ajudar la universitat de Perpinyà a fer la seva revolució transfronterera” ha afirmat el senador i batlle d'El Soler François Calvet. El líder de la dreta nord-catalana de la UMP i vicepresident de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània ha fet aquestes declaracions al web perpinyanès www.larchipelcontreattaque.eu on ha afegit que “cal anar cap a un bilingüisme universitari, ha de ser la nostra marca per a crear llocs de treball i empreses”. Fins i tot, Calvet assegura que sense associar-se amb universitats de la Catalunya autònoma “la universitat de Perpinyà desapareixerà, absorbida per Montpeller”.

Contradiu Bourquin

Amb aquestes afirmacions contradiu les recents declaracions del també senador nord-català i president socialista del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló Christian Bourquin, que havia declarat el 31 de gener a Perpinyà que “qui pensi que Catalunya Nord pot tenir un futur fora de les fronteres estatals, comet un error polític i estratègic”.

Referint-se a les declaracions de Bourquin, Calvet diu que “no és contradictori girar-se cap a Girona i treballar amb Montpeller”. Pel senador-batlle “si no construïm una metròpoli amb les comarques gironines, d'uns 800 mil habitants, ningú ens veurà. Qui es fixarà amb Catalunya Nord tota sola? Hem de fer pinya amb Catalunya sud”. Com a exemple de bon treball transfronterer, Calvet esmenta l'hospital de Cerdanya que “ha estat possible perquè ens hem unit tota la Cerdanya, sinó no l'hauríem tingut ni d'un costat ni de l'altre de la frontera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.