Política

L'ANC compta reunir 7.000 persones al Sant Jordi

L'Assemblea Nacional Catalana es constituirà el 10 de març amb un gran acte de reafirmació nacional

Ja hi ha 4.400 inscrits i l'organització creu que la xifra augmentarà els últims dies

L'Assemblea Nacional catalana (ANC) vol començar a caminar amb força i els seus impulsors s'atreveixen amb el repte del Sant Jordi. L'entitat es constituirà el dissabte 10 de març en aquest recinte en un gran acte de reivindicació nacional en què l'organització compta mobilitzar entre 7.000 i 8.000 persones. De moment ja tenen 4.400 inscrits, però creuen que aquesta xifra anirà en augment a mesura que s'acosti el 10 de març i que es vagi fent més ressò de l'esdeveniment –els assistents han de pagar una quota–. A més, hi haurà un seguit de convidats i una fila zero. Està previst que s'organitzin autocars d'arreu del territori per poder omplir almenys mig Sant Jordi.

La jornada, que començarà a les deu del matí, servirà per aprovar els estatuts i el full de ruta de l'associació, uns textos que fa mesos que s'estan treballant. El dia 10 arribaran algunes esmenes vives a aquestes ponències, tot i que només tindran dret de vot les persones que s'hagin inscrit en un cens que es va donar per tancat ja fa uns dies –són un total de 3.500 persones.

Algunes de les accions que vol portar a terme l'ANC són una gran manifestació l'11 de setembre a Barcelona o la convocatòria el 2013 en un mateix dia de consultes sobiranistes a tots els municipis catalans –seguint el model d'Arenys de Munt.

Un cop el 10 de març s'hagi constituït l'ANC, s'obrirà un període per escollir la nova direcció, que s'encarregarà de coordinar les activitats que s'aniran fent. Aquesta cúpula tindrà el suport al territori de les 190 assemblees que fins ara s'han articulat. La intenció és bastir una àmplia majoria social per empènyer els partits a aconseguir la independència el 2014.

LA XIFRA

190
assemblees territorials s'han anat creant a tot Catalunya. També hi ha un total de 20 sectorials.

Votacions d'esmenes el cap de setmana

Aquest cap de setmana ja començarà la feina organitzativa de l'Assemblea Nacional Catalana, amb una sessió preliminar a la del 10 de març. S'han convocat reunions als territoris perquè els associats puguin discutir i votar sobre les 900 esmenes que s'han presentat a les ponències que han de regir l'ANC. Les que superin el 50% de suports s'incorporaran al text definitiu i les que quedin entre el 30 i el 50% es discutiran en la trobada al Sant Jordi. La resta desapareixeran definitivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.