Política

Duran avisa que no donaran suport als pressupostos de Rajoy si no inclouen els 219 milions

El portaveu de CiU al Congrés assegura que també analitzaran si a més de reduir despesa, els comptes estatals inclouen un increment dels ingressos

Defensa que Unió sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació i ha apostat per la confederació més que no pas la independència

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit no donarà suport als pressupostos generals de l'Estat del 2012 si no inclouen els 219 milions de l'addicional tercera de l'Estatut.

En una entrevista a Els matins de TV3, Duran ha precisat que també tindran en compte a l'hora de decidir el vot al Congrés sobre els comptes estatals, si Rajoy contempla només la reducció de la despesa sense incrementar els ingressos.

Preguntat sobre l'increment de l'independentisme i sobre el corrent d'Unió El Camí, que dóna suport a l'alcalde de Vic, Vila d'Abadal, que vol incloure una esmena perquè Unió es declari a favor de la sobirania, Duran ha remarcat que serà una comissió creada dins el congrés d'Unió que se celebrarà pròximament la que haurà de debatre aquesta possibilitat.Amb tot, ha recordat que Unió Democràtica de Catalunya, creada el 1931, sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació i sempre ha apostat per la “confederació”. A més, Duran ha defensat que hi ha “una sola Unió i moltes sensibilitats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.