Política

Oriol Pujol: “Convergència no és un partit independentista, en això no hi ha inflexió”

El nou secretari general de CDC considera que la geometria variable “potser no donarà més de si”

“ERC és el company de viatge indiscutible pel que fa al pacte fiscal ja que la sintonia i l'entesa és absoluta”

El nou secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat que Convergència “no és un partit independentista, és un partit nacionalista, catalanista, en això no hi ha un punt d'inflexió”, ha assegurat després del congrés de la formació celebrat aquest cap de setmana en què per primer cop s'ha apostat per fer de la sobirania una opció majoritària per aconseguir un estat propi. I és que, tal i com ha dit en declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, Convergència agafa el concepte “Catalunya: nació + estat propi”.

Amb tot, Pujol ha reiterat que el punt d'inflexió de CDC no s'ha produït ara sinó “durant la travessia del desert”, és a dir, durant els anys que van estar a l'oposició.

Sobre les crítiques del PP davant la “deriva independentista” de Convergència i de la resta de formacions per considera incoherent que es declarin sobiranistes i pactin amb els populars, Pujol ha recordat que CiU no té socis estables ni pactes estables. En aquest sentit ha considerat que la geometria variable, és a dir, les negociacions i els acords que estan tenint amb els diferents partits “potser no donarà més de sí”. Segons Pujol, la geometria variables és “complicada” però “funciona” tot i que ha reconegut que generar un “punt de mal de caps”.

En aquest sentit i sobre el pacte fiscal, el nou secretari general de CDC ha assegurat que “ERC és el company de viatge indiscutible pel que fa al pacte fiscal” i ha remarcat que “la sintonia i l'entesa és absoluta”.

Si finalment no s'aconsegueix el pacte fiscal, Pujol s'ha mostrat partidari de fer una consulta per consulta al poble català i, en la línia expressada aquest diumenge per Artur Mas, ha considerat que cal treballar cap a la creació d'una hisenda pròpia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.