Política

El jutge del “cas Emarsa” imputa dos alts càrrecs de l'Epsar

Troba indicis de criminalitat en l'actuació de l'exgerent de l'Epsar, José Juan Morenilla, i en la del cap d'explotacions de l'entitat, Ignacio Bernácer

El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València, encarregat d'investigar un forat econòmic de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo, ha acordat imputar en el procediment l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla, i el cap d'explotacions de l'entitat, Ignacio Bernácer, ja que hi ha trobat indicis de criminalitat.

Segons consta en una interlocutòria amb data del passat dilluns, el magistrat els ha citat a declarar com a imputats després de sol·licitar-lo totes les parts acusadores personades en les diligències: ministeri fiscal, Emshi, advocat de l'Estat, advocat de la Generalitat valenciana i acusació popular (PSPV). També demana que s'investigue el patrimoni d'ambdós.

El jutge ha adoptat aquesta mesura basant-se, en part, en les declaracions abocades en la fase d'instrucció per l'exdirector financer d'Emarsa, Enrique Arnal; per l'exinformàtic Sebastián García, i per l'exgerent, Esteban Cuesta. El primer d'ells va declarar que era “evident” que “solament els senyors Morenilla, Bernácer i Crespo “disposaven dels mitjans necessaris per a organitzar la trama Emarsa i enriquir-se de forma desmesurada”.

Per la seua banda, Sebastián García va declarar que tenia coneixement, per paraules del mateix Esteban Cuesta, que existia un “frau organitzat” per Crespo, Morenilla i Bernácer, “que consistia a sobrevalorar el preu del llot”. Així mateix, Cuesta va assenyalar que una de les poques vegades que va veure Jorge Ignacio Roca –empresari imputat que es troba en parador desconegut– li va lliurar quatre targetes de Servired al seu nom perquè tragués diners per a Morenilla i per a ell fins a completar la quantitat de 60.000 euros, 30.000 euros per a cadascun.

El magistrat també ha tingut en compte els apunts aportats per les acusacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.