Política

El Parlament Europeu debat l'expropiació d'YPF

Inclou de forma extraordinària a l'agenda la crisi oberta amb Argentina per la nacionalització de la filial de Repsol

Divendres els eurodiputats votaran una resolució sobre el cas

El ple del Parlamento Europeu ha decidit incloure de manera extraordinària en la seva agenda d'aquest dimecres la crisi oberta amb Argentina per l'expropiació anunciada pel govern de Cristina Fernández de Kirchner de la petroliera YPF, filial de Repsol.

A petició del president del PP Europeu, Joseph Daul, aquesta tarda hi haurà una declaració del Consell i de la Comissió Europea sobre la seguretat jurídica de les inversions d'empreses europees en països tercers després del cas de Repsol.

En el debat participarà també un representant de cada grup polític amb presència en l'Eurocambra i s'espera que divendres, últim dia de sessió, se sotmeti al vot del ple una resolució amb la posició dels eurodiputats.

Aquest dimarts, la Comissió Europea ja va titllar d'il·legal“ l'expropiació i ha anunciat que estudiarà “totes les opcions possibles” de represàlia contra la decisió de Buenos Aires, si bé fonts comunitàries adverteixen de que la UE no disposa d'instruments jurídics específics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.