Política

Dora Ibars nega cap irregularitat en les adjudicacions a Orange Market

Els altres dos imputats en la causa pel presumpte finançament il·legal del PPCV que van declarar ahir subscriuen que les adjudicacions responien a criteris d'“d'estètica i qualitat”

La directora general de Promoció Institucional de la Presidència de la Generalitat, Dora Ibars, va negar ahir davant el jutge que l'administració valenciana incorregués en cap il·legalitat en adjudicar el muntatge del seu expositor en Fitur de 2005 a 2009 a Orange Market, filial de la trama Gürtel.

Ibars va afirmar que la contractació es va cenyir a valors tècnics, segons fonts de la investigació que està portant a terme el TSJ valencià per un presumpte delicte electoral del PPCV i possible prevaricació de la Generalitat.

Abans va declarar, durant prop de quatre hores, el cap del servei de Promoció de l'Agència Valenciana de Turisme, Jorge Guarro, que va aportar documents que suposadament expliquen per quins motius es va triar l'empresa que gestionava el cap de la trama a València, Álvaro Pérez, El Bigotes.

Guarro va negar haver rebut ordres de la Generalitat per a contractar Orange Market, o que aquesta empresa rebés una atenció preferent durant el procés de selecció. Segons ha explicat el seu advocat, Manuel Barris, l'adjudicació del muntatge de l'expositor es va ajustar a criteris tècnics de qualitat i imatge que no responien a cap decisió política.

“Van actuar sota la més estricta legalitat. Qualsevol contractació sempre es va fer perquè s'entenia que era el millor per a la Comunitat Valenciana. L'adjudicació a Orange Market, en qüestió d'estètica i qualitat, és com comparar un cotxe Jaguar amb un Sis-cents”, va manifestar.

Preguntat per la possibilitat que l'empresa adjudicatària conegués amb antelació els plecs del contracte, el lletrat va dir que hauria de ser la investigació policial la que determinara aquest punt, perquè aquests documents passen per “molts departaments”.

A més d'Ibars i Guarro, també hi va comparéixer l'excap de l'àrea de Mercats de l'Agència de Turisme, Isaac Vidal, que va exposar uns arguments similars i va dir als periodistes que es trobava “molt tranquil”.

Les declaracions continuaran hui amb la compareixença d'Isabel Jordan, exadmninistradora de diferents empreses de la xarxa que liderava Francisco Correa, i la de Rafael Betoret, excap de gabinet de la Conselleria de Turisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.