Política

Compromís conclou que la comissió d'Emarsa és “una ofensa a les Corts”

Denuncia que no s'ha pogut interrogar els principals responsables de la depuradora i les formes de la presidència del grup d'investigació

El grup de Compromís ha presentat la seua proposta de conclusions en la comissió d'investigació d'Emarsa. La portaveu de la coalició en el grup, Mónica Oltra, assegura en el seu escrit que “la comissió és un engany a la ciutadania i una ofensa a les Corts, per part de qui ha imposat les seues regles i els seus silencis: el Partit Popular”.

Oltra argumenta aquesta afirmació en dos aspectes: la metodologia emprada per la comissió i el fons. Sobre el primer vessant, Compromís considera que hauria sigut més adequat un interrogatori de pregunta-resposta, que l'actuació del president i de la majoria de la mesa no ha sigut correcta i que ha desaparegut l'objecte de la comissió que era la investigació de les responsabilitats polítiques del forat econòmic que s'ha produït a la depuradora de Pinedo.

Pel que fa al segon bloc de l'escrit presentat per Oltra, se subratlla que no s'ha pogut esbrinar ni abordar aspectes cabdals en la investigació, com ara la contractació de les diferents empreses (EMARSA, EMSHI, EPSAR), el nomenament dels seus responsables, els mecanismes de control sobre el seu treball i, sobretot, “no s'ha pogut interrogar les persones directament responsables dels nomenaments o presa de decisions de la Sra. Barberá, el Sr. Cotino, el Sr. Crespo... ni els directament implicats: el Sr. Cuesta, el Sr. Bernácer, el Sr. Morenilla, etc.”.

Oltra recrimina que les úniques informacions fiables sobre “el saqueig d'Emasa” són les que ofereixen els mitjans de comunicació i el procés judicial que se segueix als jutjats de València.

Hui s'ha reunit la ponència de la comissió per aplegar a un dictamen comú. En la reunió s'han presentat tres dictàmens dels grups PP, PSOE i EUPV i una aportació al dictamen comú del grup Compromís. El grup popular ha manifestat la seua negativa a debatre sobre la possibilitat d'aplegar a un document comú, però que en tot cas comunicarà als altres grups si integra algun punt en el seu dictamen definitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.