Política

Fabra aparta el síndic del PP a les Corts a qui demanen la imputació

El president de la Generalitat Valenciana haurà de fer front a una altra imputació judicial –quasi imminent– d'un alt càrrec del seu partit. I en aquesta ocasió Alberto Fabra ho té molt clar: “Les persones que han d'aclarir algunes qüestions relacionades amb la justícia no poden ocupar determinades responsabilitats públiques”, va advertir Fabra després de saber-se que la jutgessa de la coneguda causa de cooperació havia sol·licitat la imputació del síndic parlamentari del PP, Rafael Blasco.

Això no obstant, Fabra no va decidir la seva destitució immediata com reclama l'oposició i es va limitar a anunciar que Blasco abandonarà el càrrec quan la imputació “siga efectiva”. Tampoc no va explicar si li demanarà l'acta de diputat.

La magistrada va dictar una resolució en què assegura que veu “indicis per imputar fets de naturalesa delictiva” a Blasco. Segons la instrucció del cas, l'extinta conselleria de Solidaritat i Ciutadania dirigida pel síndic entre 2009 i 2012 hauria desviat amb la col·laboració de diverses empreses i ONG un sis milions d'euros de fons públics destinats a ajudes al Tercer Món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.