Política

El tipus general de l'IVA puja del 18% al 21% i el reduït, del 8% al 10%

Mariano Rajoy anuncia en el Congrés dels Diputats que tots els funcionaris, diputats i senadors es queden sense la paga extra de Nadal i que reduirà un 30% els regidors en els ajuntaments

El president del govern espanyol també informa d'una retallada de l'import de la prestació de l'atur a partir dels 6 mesos i l'eliminació de la deducció per compra d'habitatge

El govern de l'Estat informa que liberalitza els horaris comercials “i privatitza els serveis de transport: ferroviari, aeroportuari i portuari”

Els acords europeus tenen “unes estrictes condicions” per a Espanya que aquest dimecres ha explicat en el Congrés del Diputats, Mariano Rajoy. Així, el president espanyol ha explicat que el tipus general de l'IVA puja del 18% al 21%, el reduït del 8% al 10%, que elimina la deducció per compra d'habitatge, que la prestació de l'atur baixarà a partir del sisè mes, que reduirà un 30% els regidors en els ajuntaments i que els funcionaris, diputats i senadors es queden sense la paga extra de Nadal.

Per contra, la reducció de les cotitzacions socials cauen un punt l'any que ve i un altre el 2014. I estableix la liberalització dels horaris comercials “i la privatització dels serveis de transport: ferroviari, aeroportuari i portuari”. Amb tot, preveu recuperar 65.000 milions d'euros durant els propers dos anys i mig.

Tot això, perquè, segons Rajoy, Espanya passa “per la segona recessió més greu de la història, i tot indica que l'any que ve continuarà”. El president espanyol compareix des de les nou del matí al Congrés dels Diputats per explicar el rescat de la banca espanyola que es va acordar al Consell Europeu del 28 i 29 de juny i on, segons ha afirmat, es va obrir la porta a un nou model d'Unió Europea.

Al seu entendre, “els espanyols no poden escollir si fer i no els sacrificis. No hi ha aquesta llibertat. No són mesures agradables, però necessitem que ens deixin els diners”.

I, per això, ha demanat el suport de tots: oposició, mitjans de comunicació i societat en general. “Sóc el primer al que no li agrada el que estem fent”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.