Política

Més Algemesí demana reduir un 85% la despesa d'un dinar institucional

Es tracta de l'àpat que s'organitza amb motiu del dia de la festa major del poble de cada dia 8 de setembre

El dinar al que es fa menció suposà l'any passat per a les arques municipals 10.584 euros, i a ell assistiren 350 persones. En opinió d'aquesta formació política, aquest dinar no serveix realment per a promocionar la Festa, ja que la majoria de persones són d'Algemesí i la coneixen ben bé.

Per aquesta raó, Més Algemesí, s'oposa rotundament al plantejament actual i considera que tenint en compte la situació econòmica que s'està travessant i que fa patir a moltes famílies, costejar aquesta despesa és una pràctica totalment insolidària i que desqualifica a qui la tolera. De cara a la ciutadania es inadmissible que assistisca tota la corporació —amb cònjuges inclosos—, alts funcionaris municipals o 10 membres de cada ball. No oblidem que, segons informació oficial, en els últims 10 anys (2002-2011) aquests dinars han costat a les arques públiques 118.353'48€.

Malgrat que públicament sempre han dit el contrari, des que governa el Partit Popular, s'ha incrementat el nombre de comensals i els diners totals invertits. Els últims cinc darrers dinars pagats pel govern socialista (2002-2006) costaren als contribuents d'Algemesí 56.521'68€ (una mitjana de 11.304'34€ per any) i la mitjana de convidats fou de 290 (dades sols dels darrers tres anys). En canvi, els cinc dinars organitzats pels populars (2007-2011) han constat 61.831'80€ (12.366'36€ de mitjana per any) i els convidats han augmentat ostensiblement, ja que la mitjana d'aquests últims cinc anys és de 333 convidats.

Més Algemesí afig que no està en contra del dinar ni d'atendre adequadament als convidats institucionals, però afirma que cal aplicar severs criteris correctius. S'ha de ser selectiu i s'han de saber administrar els diners municipals.

Pensen els denunciants d'aquest dispendi, que la ciutadania, a la qual se li està demanant molts sacrificis, no entendria continuar gastant tants diners en dinars. “La ciutadania ja no accepta que els polítics dinen a costa seua”. Aquest grup polític espera el suport de la resta de partits a la moció presentada perquè “resulta incoherent demanar sacrificis als ciutadans o criticar les retallades i no voler sacrificar aquestes despeses supèrflues ni voler retallar-les dràsticament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.