Política

RAMON FERRER

ALCALDE DE COLLBATÓ, ADHERIT A L'AMI

“La independència és un fi ineludible”

L'alcalde de Collbató defensa que l'adhesió a l'AMI formalitza “l'estat anímic dels catalans”, ferits per les pressions polítiques

Sosté que les ciutats grans s'hi han de sumar per fer factible que guanyi el ‘sí'

Ramon Ferrer (CiU) governa Collbató des de les últimes eleccions municipals, en què va arrabassar el poder als socialistes. Fa seves les tesis de l'Associació de Municipis per la Independència, i defensa el pa-per del munici-palisme en la gestió de les polítiques que han de dur, diu, a la independència.

CiU, ERC i el Grup d'Independents de Collbató van presentar al ple municipal la proposta d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència. Aquests tres partits sumen majoria, però a més els regidors socialistes van tenir llibertat de vot i la majoria van aprovar la proposta. L'alcalde, el convergent Ramon Ferrer, creu que la situació actual ha de fer reflexionar sobre la necessitat d'aconseguir la independència.

Per què Collbató s'ha adherit
a l'AMI?
El ple ha formalitzat, fent seus
els objectius i els estatuts de l'AMI, l'estat anímic dels catalans i el que portem a dintre. Hem d'obrir un espai de debat per compartir les idees que ens puguin portar a la independència.
Veu viable la independència a
curt o llarg termini?
La independència és una finalitat ineludible. El termini per aconseguir-la serà marcat per les circumstàncies i la nostra capacitat de gestionar les eines.
Quin ha de ser el paper dels mu-
nicipis en aquest procés?
Els municipis tenen un paper essencial. Som l'administració més propera als ciutadans, i tenim una forma de fer en què es noten les ganes i la il·lusió per fer les coses.
Com influeixen les retallades econòmiques en l'increment del sentiment nacionalista?
Les retallades ens aboquen a reflexionar sobre la necessitat de gestionar les coses de forma més propera als ciutadans. Catalunya és una nació rica que s'ha sabut gestionar bé però estem pagant un peatge a l'Estat que ens llasta molt.
I la pressió política sobre
Catalunya?
La pressió recentralitzadora i
les retallades econòmiques són dues potes del mateix problema: el menysteniment de Catalunya. La prepotència fereix fins i tot aquella gent que no té un sentiment independentista.
Com valora la proposta de
pacte fiscal?
És un pas més del camí que ens porta a la independència. És una bona forma d'escalar posicions i un pas molt important per gestionar la nostra hisenda. Les coses es fan gestionant i treballant.
L'AMI planteja convocar una consulta un cop s'hi hagi adherit el 60% de la població catalana. Li sembla suficient aquesta xifra?
Si hem de fer aquest pas ens hem d'assegurar de guanyar el referèndum. No podem convocar consultes que es perdin
perquè això ens debilita.
Potser ara el repte és aconseguir l'adhesió de les ciutats grans.
Barcelona i l'àrea metropolitana són ara el repte. Nosaltres som petits i la nostra aportació és humil. Les grans ciutats s'ho han de treballar. Quan l'àrea metropolitana s'hi aboqui potser farem alguna cosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.