Política

Un culer recorrerà una multa de 3.001 euros per portar una estelada al Santiago Bernabéu

Joan Lleal va desplegar una bandera independentista durant el Madrid-Barça del desembre de l'any passat

Ara iniciarà un procés contenciós administratiu per defensar el seu dret a la llibertat d'expressió i que l'estelada no incita a la violència

Joan Lleal va assistir el 10 de desembre de l'any passat al Santiago Bernabéu amb la seva dona i uns amics per veure un Madrid-Barça. Durant el descans del partit, van desplegar una estelada i es van fer una fotografia amb el camp de fons. Va ser llavors quan la Policia Nacional el va fer fora del camp.

Segons informa el 324.cat, Lleal ha estat multat amb una sanció de 3.001 euros i la prohibició d'accedir durant mig any a qualsevol recinte esportiu. La delegació del govern a Madrid el va denunciar per haver exhibit la bandera independentista catalana i per haver fet gestos obscens a l'afició rival, cosa que ell nega.

Als tribunals i a Facebook


Ara, Lleal, que defensa el seu dret a la llibertat d'expressió i que l'estelada no incita a la violència, ha anunciat que recorrerà la multa i iniciarà un procés contenciós administratiu. Abans, però, haurà de pagar els 3.001 euros de multa a finals d'aquest mes de setembre. Lleal ha creat una iniciativa al Facebook que sota el títol Col·lecta solidària per abonar una multa de 3.001 euros per exhibició d'estelada, intenta recollir diners per poder pagar la sanció. Lleal assegura que “si finalment” guanya el cas als tribunals “donaria els diners que es recaptin als damnificats per reforestar els boscos de l'Empordà”.

Aquesta no és el primer cas de culers multats per mostrar estelades. L'abril passat, a través d'una carta, una lectora d'El Punt Avui va denunciar l'abús de poder de la Policia Nacional en el mateix partit Madrid-Barça i el fet d'haver estat multada per desplegar una estelada, cosa que assegura no va fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.